Sadece Türk Telekom'un var. Turkcell'in TV+ da normal kanalları geri sarma özelliği mevcut
Bu sebeplerden ötürü Türk Telekoma geçmek ve Tivibu aboneliği almak zorundasınız.
Yani elektrikciyim altyapiyi biliyorum neyin ne oldugunu fakat modemden sonrası hakkinda bilgim yok, evimde modem ve TV+kutusu var
Altyapını açıklamadığın için gerçekci yorum yapamam ama kısaca olayı anlatıyım fikriniz olsun.
İnternet; telefon, tv, fiber kablolarından biriyle ham olarak eve gelir. Gelen kablo modem ile internete çevrilir(ev girişindeki elektrik sayacı), sonra router ile kontrol edilir(sigorta kutusu). Routerdan gelen internet switch ile kablolu veya access point ile kablosuz(3'lü uzatma priz) kullanıcılara dağıtılır.
Önceki paragrafta yazdıklarımı hepsini tek yapan cihazlarda var, sizin modem dediğiniz muhtemelen bu. TV+ kutusu (muhtemelen kabloyla bağlı) kullanıcı olarak(artık Turkcell yada anlaştıkları bir başkası) özel bir serverdan televizyon bilgisini alıyor sonra görüntüye çeviriyor. Laptop ise (kablolu veya kablosuz) Technopat serverına bağlanıyor ve bu yazıyı ekranda gösteriyor.
Ya geçmişken tümüyle mi geçmek mantıklı mi?
Ben Türkiye'de "kendi elimde olmayan" konularda mantığı bıraktım, ona artık sen karar vereceksin.
Türk Telekom interneti sürekli kopma vs. Yapar mi?
Başımdan geçen bir olayı paylaşıyım: Benim tarafımda hiç sıkıntı olmamasına rağmen Tivibu koptu. Müşteri hizmetlerini aradım, benden istedikleri fiş çekme gibi şeyleri yapmış gibi davrandım, yarım saate Tivibu kendi kendine geldi. Bu sene 2-3 defa bu olay oldu. Dediğim gibi "kendi elimde olmayan" sebepler, sıkıntılar.
Ve TV box düzgün çalışıyor mu kasma donma var mi?
TV box'dan kasıt akıllı televizyon veya mi Stick TV gibi harici yollardan izleme yapma oluyor. Eğer bu olacaksa ücretsiz IPTV izlemen daha iyi olabilir. Ancak geri alma olmayabilir, çok bildiğim bir konu değil.