Turkcell'den NetSpeed'e geçmeli miyim?

Turkcell fiber altyapısı olana zaten Turkcell'ini öneriyorum. Kablonet varsa onu da öneriyorum. Sadece VDSL2 var ise oyun oynancaksa TürkNet ve Millenicom'u öneriyorum. Ev interneti olarak 35 Mbps üstü alınmayacaksa hiç oyun oynanmayacaksa NetSpeed öneriyorum hep. Kullandığı çıkış değil stabilli demişsin. Çıkışı geçtim stabilliği diyorsun. TT ile 200 ping sabit oynama devam. Çıkışlarda önemli güzel kardeşim. 200 ping olur sabit olur. 30 ping olur sabit olur hangisi daha iyi? CS:GO ise sadece bir örnek TürkNet bildiğim kadarıyla Frankfurt sunucularında doğrudan bağlantı sunuyor. Ama bildiğim kadarıyla söylüyorum. Yan komşudan sırf senin için rica etcem yan komşu TürkNet kullanıyor. TT'ye bakıyorum Frankfurt'a doğrudan bağlantı yok. Onu viyana üzerinden yapıyor. Viyana sunucularına londra üzerinden yapıyor. Ve sen buna düşük ping diyorsun. Başka bir şey demeceğim. Genel olarak mesela TT şikayetleri altyapı, ping ve müşteri hizmetleri var. NetSpeed'e ping ve paket kaybı, TürkNet'e TT kaynaklı altyapı kopmaları. Milleni'de hiç şikayet duymadım bu forumda.

TT'deki ping şikayetlerinin çoğu 16Mbps ADSL bağlatıp 5 kişi kullanıp TT çöp moruq diyenlerden oluşuyor, 8 yıldır kullanıyorum ADSL haricinde hiçbir ping sorunu yaşamadım.

TürkNet kullananların neredeyse 3'de 1'i şikayetçi ping ve kopma sorunlarından.

Bende 50 Mbps VDSL2 bağlattım. Evde kimse kullanmıyor. Benim sana TT ile anlattığım şey şu adamlar direkt olarak bağlantı sağlamıyor. Senin bu büyük firma daha viyanadaki sunucuya viyana üzerinde sağlayamıyor. Birkaç ay yaptılar gidip tebrik edecektim pasta alıp iki işi başardılar diye. Şimdi yine mahvettiler. Büyük ihtimalle müdürlüğe gitsem yine bir şey yapmazlar. Bağlı olduğum müdürlüğe gönderdiler tracert değerlerini 30'dan 50 çıkmısı normalmiş sıkıntı yokmuş. Vay be harika bir firma(!). Frankfurt sunucularını viyanadan bağlayıp. Viyana sunucularını londradan bağlatan büyük firma ya. Bırak sorun benim altyapımda olsa laf atmayacağım. Tanıdığıımın evine 1 yıl önce VDSL2 geldi. Onla baraber 35 ping alırkan viyana şu an 57-60 arası ping alıyoz. Bu normal mi? Stabil ping değerimi bu?

İlk olarak stabili, eğer dakikada bir 1000E firlamiyorsa pingin o ping stabildir, ayrıca aldığın değerler Türkiye'ye göre hala çok iyi, son olarak burada açılan her konunun altına interneti şikayet etmek yerine müdürlüğe bir kez gidip sorununu anlatsaydin şuana kadar 1000 defa çözülürdü sorunun.

Müdürlükteki veri ekibine gitti zaten benim şikayetim. İki bir tarafına kaldırıp bir şey yapmayarak. Sıkıntı yok deyip geri gönderdiler şikayetimi. Pingimi ben Türkiye ile hiç karşılaştırmam. Çok iyi demişsin. Adana'da Kablonet ile 60 ms atıyor viyana. Ben bursadan 60 atıyorum. Aradaki uzaklık farkı fazla ve aynı ping atıyoruz. Bu çok düşük ping sağladığı anlamınamı geliyor TT'nin?

Bende sorun olmadığı için evet, senin altyapinda sorun olma ihtimali yok mu?

Kendin diyorsun aynı bölgede bulunan arkadaşımın da değerleri böyle diye.

Bende sorun olmadığı için evet, senin altyapinda sorun olma ihtimali yok mu?

Kendin diyorsun aynı bölgede bulunan arkadaşımın da değerleri böyle diye.

O başka saha dolabından alıyor ben başka saha dolabından hizmet alıyorum. Aynı yerden alsak ona internet hiç gitmez. ADSL'den farkı olmaz. Ve ping değerleri aynı yani kısaca TT'de sorun var. Oyun sunucusunda yok çünkü yakınımda oturan arkadaşım Superonline fiberi kullanıyor 33 ms atıyor. Merak ettim TT ceosu akraban falan mı bu kadar savunuyorsun? Ya da para falan mı alıyon?

Yok değil de, senin galiba TürkNet ve Millenicom kurucuları akraban, ülkede en fazla şikayet edilen 2 interneti pingi en düşük diye o övüp herkese öneriyorsun, sadece viyana çıkışına bakarak ülkede en kötü neti TT yapman da garip, aynı yerde oturduğum TürkNet kullanan arkadaşım LoL TR sunucusunda 30-50 arası ping alırken ben sabit 21 ping alıyorum, ülkenin her yerinde böyle, ülkede en kaliteli internet TT ve superonlinedır, sana da packet loss ve ping değerlerinde dibe vuran internetleri övmekte başarılar.

Dostum TürkNet'i baban gibi savunuyorsun bi bak derim internette'ki şikayetlere.Bir internet gidiyor 10 Gün gelmiyor diyorlar.Müşteri hizmetleri yok.Sadece ping düşük diye önermek olmaz.

Dostum TürkNet'i baban gibi savunuyorsun bir bak derim internette'ki şikayetlere. Bir internet gidiyor 10 gün gelmiyor diyorlar. Müşteri hizmetleri yok. Sadece ping düşük diye önermek olmaz.

Ping düşük dediği de sadece viyana çıkışı, arkadaş bütün ülke internetini CS:GO'nun viyana çıkışı üzerinde değerlendiriyor, bizzat aynı bölgede TürkNet kullanan arkadaşım LoL TR sunucusunda 30-50 arası alırken ben TT'de 21 sabit alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…