Turkcell'in mahkeme kararsız site yasaklaması normal mi?

meliherent

Hectopat
Daha fazla  
Kendi adıma ev interneti veya mobil yok ancak Turkcell kullanıcısıyım ve Liveuamap web sitesi sadece Turkcell'de yasak. BTK'nın sitesinden kontrol ettiğimde bir yasak yok yazıyor. BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden şikayet ettiğimde ise Turkcell yanıt olarak ESB'nin yasakladığını ve hat/int sahibinin konuyu söylemesi gerektiğini söyledi. Ancak e-Devlet üzerinden onların sisteminden de kontrol ettiğimde herhangi bir erişim engeli olmadığını gördüm. Bunu görsel kanıt ile cevapladıktan sonra hat/int sahibi olmadıkça ilave edecekleri bir şey olmadığını söyledi.

Bunu BTK'ya nasıl şikayet edebilirim? Siz yapabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• btk4.png
    btk4.png
    103,1 KB · Görüntüleme: 84
  • btk5.png
    btk5.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 89
Kendi adıma ev interneti veya mobil yok ancak Turkcell kullanıcısıyım ve Liveuamap web sitesi sadece Turkcell'de yasak. BTK'nın sitesinden kontrol ettiğimde bir yasak yok yazıyor. BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden şikayet ettiğimde ise Turkcell yanıt olarak ESB'nin yasakladığını ve hat/int sahibinin konuyu söylemesi gerektiğini söyledi. Ancak e-Devlet üzerinden onların sisteminden de kontrol ettiğimde herhangi bir erişim engeli olmadığını gördüm. Bunu görsel kanıt ile cevapladıktan sonra hat/int sahibi olmadıkça ilave edecekleri bir şey olmadığını söyledi.

Bunu BTK'ya nasıl şikayet edebilirim? Siz yapabilir misiniz?

Olayın Turkcell ile ilgisi yok. Site yasaklı. Ne yazık ki.

Siber suçlarla mücadeleye göre çoktan engellenmiş bir site. Ulusal erişime kapanmış. BTK ve ulaştırma bakanlığı onaylı olarak buradanda kontrol edebilirsiniz. Hepsi BTK sitesinde olmak zorunda değil. Sadece bir ISS'de değil diğerlerinde de kapalı. TT kullanıcısıyım bende de girmiyor.

1758925133255.png

BTK'da ve ESB'de herhanngi bir yasak kararı gözükmüyor?

Resmi 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Kanunu gereğince muhtemelen yasaklandı. Bildiğim kadarıyla hala BTK'da resmi bir açıklama durumu yok ancak illa sadece BTK yasaklamak zorunda değil. Ama bildiğim kadarıyla hangi sağlayıcıyı kullanırsan kullan yasaklı. GoodBye DPI veya herhangi bir VPN ile girebilirsin.

Resmi 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi kanunu gereğince muhtemelen yasaklandı. Bildiğim kadarıyla hala BTK'da resmi bir açıklama durumu yok ancak illa sadece BTK yasaklamak zorunda değil. Ama bildiğim kadarıyla hangi sağlayıcıyı kullanırsan kullan yasaklı. Goodbye DPI veya herhangi bir VPN ile girebilirsin.

Milleti sessizce susturmaya çalışıyorlar yani... İşin komik kısmı, mobil uygulamasında bir yasak yok :D bilgi için teşekkürler.

Siber suçlarla mücadeleye göre çoktan engellenmiş bir site. Ulusal erişime kapanmış. BTK ve ulaştırma bakanlığı onaylı olarak buradanda kontrol edebilirsiniz. Hepsi BTK sitesinde olmak zorunda değil. Sadece bir ISS'de değil diğerlerinde de kapalı. TT kullanıcısıyım bende de girmiyor.

Eki Görüntüle 2579626

Zararlı yazılım yazmışlar bir de :D teşekkürler.

Son düzenleme:
kaotic, funker530 gibi sitelere ben de giremiyorum vpn olmadan. Kaldıki youtubeda bile çizgi filmlerde olan ölüm sahneleri hatta ölüm sahnelerini geçtim yok olma sahneleri patlama sahneleri bile yasaklanmış. Mesela 11 dakikalık regular show bölüm Türkiye'de 8 dakika 23 saniye. Bu konuya nerden geldim ben? Meseleyi anladınız siz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı