turkceyamaci.com Mining virüsünden nasıl kurtulunur?

biarchy

Decapat
turkceyamaci.com isimli siteden yama indirmek istedim. Sonunda com olunca bir de en başta çıkınca bir şey olmaz diye düşündüm. Sonra bilgisayarıma mining virüsü bulaştırmışlar salak kafam ve ben iş işten geçince anladık. İşlemcim 70 dereceyi gördü hemen kapattım bilgisayarı açınca ESET yükledim şimdi sürekli bazı siteleri blockladığı için virüs çalışamıyor sanırım işlemcimin ısısı normal seviyede. Şimdi ESET nod32 yükledim sürekli 'myrainonline.com' isimli bir siteyi blockluyor ve bir yandan tarama yapıyor. Ben ESET'e güvenebilir miyim bu virüsü tamamen kaldırabilir mi? Yoksa format mı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
turkceyamaci.com isimli siteden yama indirmek istedim. Sonunda com olunca bir de en başta çıkınca bir şey olmaz diye düşündüm. Sonra bilgisayarıma mining virüsü bulaştırmışlar salak kafam ve ben iş işten geçince anladık. İşlemcim 70 dereceyi gördü hemen kapattım bilgisayarı açınca ESET yükledim şimdi sürekli bazı siteleri blockladığı için virüs çalışamıyor sanırım işlemcimin ısısı normal seviyede. Şimdi ESET nod32 yükledim sürekli 'myrainonline.com' isimli bir siteyi blockluyor ve bir yandan tarama yapıyor. Ben ESET'e güvenebilir miyim bu virüsü tamamen kaldırabilir mi? Yoksa format mı önerirsiniz?
G3258 hocama katiliyorum format atin.

turkceyamaci.com adlı sitenin yaptığı tek şey, onun bunun bilgisayarına mining virüsü bulaştırmaktır. Bütün Türkçe yamalarının boyutları aynı ilginç (!) bir şekilde.

Kaspersky Internet Security ile tam tarama yapmanızı öneririm. Tabii ki format en temiz yoldur ama format atacak kadar zamanınız yoksa veya verilerinizi yedekleyecek bir yer yoksa antivirüs kullanabilirsiniz.

Ayrıca bir sitenin .com ile bitip bitmemesi sitenin güvenilirlik derecesini belirlemez, bunu unutmayın.

Ekran Görüntüsü (22150).png

Windows 10'un kendi formatı var abiler biliyorsunuz ki. Ben bununla atsam flash disk ile attığım format ile aynı etkiyi yaratır değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'un kendi formatı var ağabeyler, biliyorsunuz ki. Ben bununla atsam flash disk ile attığım format ile aynı etkiyi yaratır, değil mi?
Hayır, yaratmaz.
  1. Gerçek formattan daha uzun sürebilir.
  2. Yazılımsal bir sorun varsa bu sorunu çözmeyebilir.
    • Hatta sıfırlama işleminden sonra sistemi daha kötü olanlar var.
  3. Virüslerin tamamen silineceğinin garantisini vermez.

Yanlış bilgilendirme: Format şart değildir.

Format şart. Bir kahve alın ve formata başlayın. Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı