henrykrinkle
Hectopat
Daha fazla
Merhaba. Neredeyse 2 haftadır ADSL hattımın sorunu çözülemedi. Her gün arayıp belirttim ama ne gelen var ne de giden. Yarın öğlene kadar da sorunum çözülmezse gidip SuperOnline'a başvuracağım.Merhabalar,
Turknet'in Kobi-Net Gündüz paketi tavsiye edilmiş yapılan görüşmede. Ancak kullanımlarınızın yoğun olduğu saatler itibari ile 100 GB'lık paket sizinde bahsettiğiniz gibi daha uygun görünüyor.
Ben Turknet çalışanıyım, eğer müşteri numaranızı paylaşırsanız VDSL ile ilgili de size yardımcı olmaya çalışacağım.
Saygılarımla.
Adamlar VDSL hizmet vermek istemiyor çünkü kar marjları düşük. Çünkü kullandıkları alt yapı Türk Telekom. Hiç biri Türk Telekom kadar makul fiyatlar sunamaz.
Geçen hafta 100 mbps vdsl hizmeti için başvurdum bugün internetim sağlandı, sabah 40 mbps alırken akşam 3, 4 ve 1 gibi hız değerleriyle karşılaştım buradaki ve farklı sitelerdeki şikeyetler ile benim deneyimim sanırım tesadüf değil. Aradım müşteri hizmetlerini böyle bir uygulama kesinlikle olmadığını söylediler ve arıza kaydı oluşturdum yarın göreceğiz. Bir kaç arkadaşıma önermiştim taahhütleri bitince Türknete geçiceklerini söylediler, kimseyi yakmaya gerek yok.
Ortak altyapı için birlik kuruldu fakat Telekom orada yok şu an bildiğim kadarıyla. Piyasa hakimiyetini tek bir şirkete bırakmak hiç akıllıca değil ki aldığımız hizmetlerden ve fiyatlandırmadan bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Yurtdışındaki tarifeler incelendiğinde yüksek hızlara internetin çok uygun fiyatlara verilebildiğine de tanığız ayrıca.
Kotalar ve upload dramına değinmeye bile gerek yok zaten.
Modeminizin arayüzünden hat değerlerini kontrol ettikten sonra müşteri hizmetleriyle temasa geçmenizde fayda var bence. Hem orada alabileceğiniz maksimum hızı da görebilirsiniz.
Benim aktivasyon işlemlerim henüz devam etmekte; sizin aşamanıza geçince hat değerlerimi ve verilen hızı paylaşacağım.
Evet değerler bunlar. Servis sağlayıcıdan 51Mbps download, 4Mbps upload hızı aldığın gözüküyor. Maksimum alabileceğin değerler de 100Mbps download, 52Mbps upload. Diğer değerler de gayet iyi. Eğer belli saatlerde hızın aşırı düşüyorsa sorun onlardan kaynaklanıyor gibi görünüyor.Akşam 19'da kesilip, 00'da düzeliyor.
Bassetiğin değerler bunalar sanıyorum :
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.154 Mbps 51.291 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.095 Mbps 51.198 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 35.0 dB 24.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: - 7.2 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -7.2 dBm 6.5 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 0.3 dB 7.9 dB
Attainable Net Data Rate: 52.647 Mbps 102.480 Mbps
==========================================================================
Dün gece itibariyle AKK'ye girdim alalı 3gün oldu zaten.Oyüzden problemin bir önemi kalmadı. Yanlız şöyle birşey var;
Abonelik Alamadan önce ''Abonelerimizin Adil kullanım kotalarını kaldırıyoruz'' demişlerdi Heves ile aradım bugün AKK'yi kaldırmamız için bizim alt yapımızı kullanmanız gerekiyor dediler.
-Arkadaşım benmi dedim Ttnet'i gönderin diye...
İşte hep bir Ali Cengiz oyunları.