Merhabalar,
Benzer bir sorunum var. 21 Şubat Cuma günü TürkNet'e geçiş yaptım. İlk görüşmelerde 35 Mbps yerine, ek ücret vererek 75 Mbps ile başlamak istediğimi dile getirmeme rağmen 35 Mbps ile başlatıldım. Prosedürel bir durum olduğunu düşündüğüm ve Online işlemlerden halledebileceğimi bildiğim için çok dert etmedim ama etmem gerekiyormuş.
Bağlantım sağlanır sağlanmaz paket değişimi için bir "Kampanya değişim" talebi oluşturdum. Yaklaşık bir saat içinde, talebim onaylandı. Uygulama üzerinden kontrol ettiğimde tarifem güncellenmişti ama hız testi hala 35 Mbps gösteriyordu. Hemen geri dönüş yapıp durumu bildirdim. Benden "Teknik destek" talebi oluşturup durumu teknik ekibe iletmemi istediler. Ben de hiç zaman kaybetmeden söyleneni yapıp bir mesaj da teknik ekibe attım. Bu kısımda çok beğendiğim bir özellik olan, ekte de görebileceğiniz " Arıza Kaydı Teknik Durum Bilgileri" adında bir rapor gönderildi. Hemen ardından, 3 iş günü içerisinde geçiş işlemlerinin yapılacağını belirten bir dönüş aldım. Buraya kadar aldığım hizmetten oldukça memnun kaldığım için teşekkür ettim ve beklemeye başladım.
Bu sırada bahsettiğim rapordaki değerler gözüme çarptı. Download ve upload kapasitemi görebiliyordum. Yaklaşık 140 Mbps download ve 55 Mbps upload hızı alabiliyordum(Not: Uygulamadan baktığımda VAE altyapısında olduğumu ve internetteki araştırmalara göre de santralimin aktif altyapıda olduğunu görebiliyorum). Bir ricada daha bulunup upload sınırlamamı kaldırmalarını istedim. Yine çok hızlı bir şekilde dönüş yaparak, altyapımın sağladığı maksimum upload hızını alabileceğimi söylediler ve tekrar 3 iş günü beklememi rica ettiler. Bugün teknik olarak 4. iş günü içerisinde sayılırım ancak bir değişim olmadı. Bunun üzerine bir hatırlatma daha yaptım ama bu sefer sorunun Türk Telekom'la ilgili olduğunu, portlarla ilgili ayarlama yapmaları gerektiğini söylediler. Bir arkadaşım, olayın mantıksız olduğunu ve sadece konulan kısıtlamanın kaldırılmasının yeterli olacağını söyledi. Bana da mantıklı geldi zaten var olan portumda gayet iyi değerler görebiliyorken sürecin bu kadar uzaması sizce de normal mi?