Teknik kısmını bilmiyorum ama yaklaşık 3 yıl Turknet kullandıktan sonra başıma geleni anlatayim;
Binada tam bizim dairenin olduğu kısımda, bizim ve sanırım komşunun internete erişimini engelleyen bir durum meydana geliyor altyapı ve kablo kısmında.
Yani internetimiz kesiliyor
Ticket atıyoruz, telefon ediyoruz. 1-2 gün sonrasına randevu veriyorlar ekiplerimiz gelip ilgilenecek diye.
Ekibin gelmesi gerektiği saatte bekliyoruz, gelen giden yok.
Telefon edip durumu bildiriyoruz, o saatte ekip yolladıklarını, altyapı ile ilgilendiklerini ama sorunu çözemediklerini belirtiyorlar.
Tekrar randevu oluşturacaklarını bildiriyorlar, biz hala internetsiz bekliyoruz, bu esnada toplam 5 gün falan geçmiş.
Daha sonra tekrar telefon ediyoruz, bu sefer müşteri temsilcisine şikayet olarak iletiyoruz durumu, o temsilci arkadaş ise "Tamam ben sizin kaydınızı güncelledim, muhtemelen ekip arkadaşlarımız size ilk fırsatta dönüş yapacaktır." diye belirtiyor.
Yaklaşık 3 gün daha bekliyoruz ve hala gelen giden yok, internetsiz bekliyoruz.
Artık telefonlara bakmamaya başlıyorlar.
En sonunda interneti kapattıracağımzı söylüyoruz, bu sefer bize kesin bir şekilde sorunu çözeceklerini belirtiyorlar, diğer haftanın bir gününe randevu oluşturacaklarını söylüyorlar.
Bu günü de beklersek 1 hafta gibi bir süre daha beklememiz lazım internetsiz.
İstanbul adlı yerde 10 gündür internetsiz yaşıyoruz zaten, durumun komikliği bu.
En sonunda ne kadar istemesek de gönülsüzce Türk Telekom'a geçme kararı alıyoruz, 1 günde bağlantı yapıyorlar ve bağlamaya gelen arkadaş ise şunu söylüyor;
"Basit bir kablo kopukluğu varmış, 5 dakikalık iş."
Türknet bunu 2 hafta boyunca yapmamış.
En sonunda Türknet aboneliğimizi kapatıyoruz