TurkNet alternatifi ISS önerisi

waeryl

Hectopat
Daha fazla  
TurkNet'in bugün yaptığı fahiş zamdan sonra sağlayıcımı değiştirme kararı aldım. Taahhüt ettiği hızı vermemesine rağmen ayın belirli günleri hiç internetim olmamasına rağmen ve bunu belirttiğim halde aylardır çözemeyen bir firmanın böyle zam yapmasına hayret ediyorum. Güvenilir, hızlı bir ISS önerisi istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hiçbir ISS güvenilir değil maalesef biz de TurkNet'in yaptığı zamdan sonra Turkcell'e geri dönme kararı aldık bugün. Benim de sana hız açısından önerebilecegim saglayici Turkcell fakat dediğim gibi hiçbirinin müşteri hizmetleri iyi veya güvenilir değil. TurkNet'e ven umutlarla geçmiştim ancak bizden önce almayacağız dedikleri kurulum ücretini talep ettiler verdik. Şimdi de taahhüt bitmeden zam yapiyorlar.

Türknette taahhütlü paket yok ki?

Millenicom öneririm eğer siber saldırı bittiyse, ben türknet geçmeden önce milleni kullanıyordum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Tam bi açgözlü fırsatçı ülkesi soğudum iyice, netspeed faciasında sırf diğer firmalar fırsattan faydalanmasın diye değiştirmedim.
TTNET zaten başlı başına iğrenç, Türknet de gösterdi gerçek yüzünü zaten belliydi de.
Ben geçiş hakkında bilgi almak için aradım 3 ayrı müşteri temsilcisiyle görüştüm, bana ısrarla dediler ki her yılın başında sadece bi kere zam yaparız başka zam olmaz dedi, üstelik bi de yalan söylendi; altyapım TT altyapısı olmasına rağmen benden kurulum ücreti talep ettiler bi de dediler ki bunu her firma sizden isteyecek, arayıp diğer firmalara sordum istemeyince bunlara söyledim istemiyorlar diye üç temsilcinin üçü de yüzüme kapattı. Normalde bu kurulum ücretini istemiyorlardı baktılar Netspeedden kaçan herkes buraya geliyor ekstradan 700 tl geçirmek istediler, şimdi de o netspeedden geçenlere bi de %40 zam şoku, ttnet neyse türknette aynısıdır. Tekelleşme yolunda olan hiçbir firma kullanıcı dostu değildir.

Gibirnet ile konuştum netspeedden geçmek için, önceden kullanmıştım memnundum, benden ne kurulum ücreti istediler ne ekstra masraf çıkardılar, cart curt indirimiyle şöyle oluyor demek yerine de direkt normal masrafı söylediler ama ona da geçmedim netspeedde kaldım şu an da internet düzgün ve en ucuz ISS millenicom ile beraber.

Diyeceğim o ki en ucuz firmadan alın, zaten hepsi aynı hizmeti sağlıyor artık, en azından tekel olmak isteyen açgözlüler kazanmasın.

Eğer aboneliğiniz bakır altyapı üzerinden yani VDSL abonesi iseniz, yaşadığınız sorunlara TurkNet'in fiziki olarak dahil olması, araştırma ya da bakım onarım yapması vb. işler TurkNet sorumluluğu ve yetkisinde değil. Tüm bu konular T. Telekom'un işi. Başka bir ISS'e aktarım yaparsanız dahi sorunlarınızın devamı büyük olasılık.

Eğer fiber altyapıda iseniz ve TurkNet'den 100/20 tarifesinde hizmet alıyorsanız o da aslında T. Telekom altyapısından işlem yapıyor ama bu tür sorunların hemen hiç olmaması gerekir.

Hocam kesinti olabilir bunda bir problem yok illaki yaşanır fakat her hafta belirli günlerde bunun olması, bir muhatap bulamamak bunlar delirtiyor insanı, canlı destek zaten yok herhangi bir sorunda yapay zeka asistanına yönlendiriyor, destek talebi bırakıyoruz sorununuz çözülmüştür diye cevap geliyor 2 gün sonra aynı sorun tekrar ediyor, Türk Telekom ile de görüştüm panomu vs kontrol ettiler herhangi bir problem çıkmadı, yani TurkNet tamamiyle müşterilerini umursamamaya başladı.

Ben türknet kullanıyorum ve internet hızım 1000 Mbps. Fiyatı şahsen hiç umrumda değil çünkü interneti bulunduğum binadaki 3 kata kablosuz bir şekilde dağıttım ve fiyatı 3'e bölüyoruz. Yeni zamdan sonra aylık 250 lira alacağım 2 daireden, kendim de kalan 200 lirasını ödeyeceğim. 1000 Mbps için 200-250 lira, gayet uygun.

Kablosuz ağ olduğu için diğer iki kat 600-800 Mbps alıyor interneti ama standart kullanıcılar zaten.

Fiyat performans bir yöntem fakat biri bir gün yasa dışı bir işlem yaparsa abonelik sahibinin kafası ağrıyabilir, bundan endişe etmiyor musunuz?

Fiyat performans bir yöntem fakat biri bir gün yasa dışı bir işlem yaparsa abonelik sahibinin kafası ağrıyabilir, bundan endişe etmiyor musunuz?

Hayır, internet sahibi ben olabilirim ama her internete giren cihazın kendi adresi var sonuçta ve suçlar bireyseldir. Diyelim ki bu illegal işler yapan kişi gitti belediyenin veya bir restorantın internetine bağlandı. Bu durumda belediye veya restorant mı suçlu olmuş olacak? En fazla yapabilecekleri ifade vermeye çağırmak veya cihazımı alıp incelemek ki bu da çok düşük bir ihtimal. Şahsen bu tarz durumlardan hiç endişe etmiyorum.

Bence siz biraz abartıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…