TurkNet alternatifi ISS önerisi

Diyelim ki bu illegal işler yapan kişi gitti belediyenin veya bir restorantın internetine bağlandı. Bu durumda belediye veya restorant mı suçlu olmuş olacak?
Aynı şey değil.
Bence siz biraz abartıyorsunuz.
Abartmıyorum sadece sordum, bu durumdan daha önce başı yanan pek çok kişi gördüğüm için merak etmiştim. Bu ekstrem bir durum ama olmayacak bir şey değil, yine de abonelik sahibi sizsiniz siz bilirsiniz.

Gayette aynı şey, diyelim ki benim bir apartmanım var ve daireleri oda olarak kiraya veriyorum. İnternet, elektrik, su, doğalgaz vs her şey benim üzerime. Şimdi bu insanlar illegal bir şey yaptıklarında apartman sahibi olarak ben mi suçlu olacağım? Kusura bakmayın ama nereden bakarsanız bakın çok saçma geliyor. Dediğim gibi en fazla ifadeniz alınır, daha fazlası değil.

Yaptığınız şeyin yasal kısmını geçtim ahlaki olarak kabul edilebilecek bir tarafı yok, ve verdiğiniz örnek tamamıyla zırva.

Ve hadi yasa dışı ve ahlaki kısmını bir kenara bırakalım, siz bireysel olarak bir abonelik imzalıyorsunuz İSS ile ama daha sonra interneti komşularınıza yeniden dağıtıyorsunuz. Ticari kullanıma girdiği için yaptığınız sözleşmeye aykırı bu durum, tabi Türkiye'de bunu takacak bir kurum olduğunu sanmıyorum ama bu sözleşmeye aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Baş ağrıtabilir derken de yıllarca hapislerde sürüneceğinizi kastetmedim sadece baş ağrıtabilir dedim, bu kimine göre savcılığa gidip ifade vermektir kimine göre başka bir şeydir.

Son düzenleme:

Hahaha, gördüğüm en saçma savunma.

Belediyelerdeki o ücretsiz internette her kullanıcının trafiği kaydediliyor. Eğer bir suç işlenmişse belediyeden ilgili tarihli, ilgili işlem için gerekli bilgiler istenir. Daha doğrusu suçlama belediyeye gittiğinde belediye log kayıtlarını çıkarır verir ve der ki "suçlu biz değil, bu kişi". Size suçlama geldiğinde bu kayıtları verebilecek misiniz .

@Harry Da Souza hocamın belirttiği gibi amacınız bahane uydurmaksa bu size son mesajımdır. İyi Sosyaller.

Restorantlar veya diğer bir çok işletme sahipleri ya da apart sahipleri log kayıtlarını kendileri tutuyor mu? İnternet sahibi olarak elbette ilk önce bana geleceklerdir ama bu internet buna ait, o zaman hadi onu suçlayıp hapise atalım. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi?

Belki dışarıdan birisi internete sızdı?

Diyelim ki yasa dışı bir işlem oldu. Eve geldiler ve baktılar ki internet benim adıma kayıtlı ama interneti kullanan 15 kişi var. Ne yapacaklar? Kalan 14 kişiyi boşverip beni mi yargılayacaklar?

Aynı şey restorantlar veya apart sahipleri için de geçerli.

Sizin mantığınızla aile içerisinde bile olsa herkesin kendi internetini bağlatması gerekir. Diyelim ki oğlunuz veya damadınız evinize geldiğinde bağlandı ve suç işledi. Ne olacak? Siz mi hapse gideceksiniz?

Elbette ifadenizi alırlar, cihazınıza el koyup inceleyebilirler ama suç işlenen cihazı ve kullanıcısını bulmadan da gelip hadi bunu içeriye atalım diyemezler.

Avukat değilim ama yasal olarak da diyememeleri lazım çünkü suçlular bunu kendi avantajlarına rahatlıkla kullanabilir.

Ben bu paketi 2 aydır kullanıyorum. Gayet memnunum, modem +60₺ oluyor ama müşteri hizmetleri ilk 6 ay ücretsiz olacak şekilde ayarladı bana. Ayrıca referans kampanyası mevcut referans ile geçince ikinci ay ücretsiz olur.

Hocam isterseniz referans numaranızı da bırakın, sizi görüp geçenler yararlansın hem de siz yararlanın. Taahhüdüm olmasa geçerdim.

İnternete başkası da sızsa, misafiriniz de kullansa tekrar tekrar söylüyorum sizin sorumluluğunuzda güvenmediğiniz misafire internet vermeyeceksiniz, çocuklarınızı aile bireylerini bilinçlendireceksiniz, şifrenizi 12345678 koymayacaksınız vs vs.

Köklü / Franchise firmalar zaten internetini korumalı yapar, en basiti kayıt olup öyle kullanırsınız. Soulmate'e gidip internete girin bakalım.

Apart veya küçük restoranlar yanlış yapıyorsa sizde mi aynı şeyi yapacaksınız? Belki internet sağlayıcılarının "kurumsal internet" hizmetinde 7 gün log kaydı tutma hizmeti vardır?

Şu cihaz inceleme mevzusu da aşırı saçma bir mantık. Arkadaşınızdan telefon alıp yasa dışı bir işlem yapıp telefonu başkasına verdiniz gelip o telefonu bulamadılar, kullanılan internet sizin adınıza cihaz bulunamadığı için "siz masumsunuz" mu diyecekler? Umarım başınıza gelmez ama gelirse uğraşıp duracağınız bir süreç olacak.

Netspeed faciası ne hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…