TurkNet haziran faturasından önce zam

Yer
İstanbul
"XXXXX numaralı hizmetiniz için size daha önce duyurduğumuz yeni fiyatımızın 2022-05-26 00:00:00 son ödeme tarihli faturanızda geçerli olacağını bildirmek isteriz." maili ve mesajı geldi.
Şubat ayında TurkNet'li oldum. 100 TL fatura ödedim. Mart ayında sıkıntılarımdan dolayı fatura çıkarmadılar. Nisan ayı faturasını bugün 99 TL ödedim.
Mayıs faturası daha önce duyurdukları yeni fiyat yani 139 TL olacakmış. Bu ay ödeyeceğim fatura mayıs ayına ait değil mi? Siz haziran ayından önce zam yok demediniz mi?
Yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
"2533XXX numaralı hizmetiniz için size daha önce duyurduğumuz yeni fiyatımızın 2022-06-14 00:00:00 son ödeme tarihli faturanızda geçerli olacağını bildirmek isteriz."

Bende Haziran diyor?

Bana da 16 Haziran son ödeme tarihli olan faturanın zamlı olacağını söylüyorlar. Her kullanım dönemim ayın yirmi altısında başlıyor. Bu demek oluyor ki 26/04 - 25/05 arası kullandığım internet 139,90₺ olacak.

Canımı sıkmaya başladılar. Ping değerleri düşük diye katlanıyorum.

Aboneliğimin başlangıcında otomatik ödeme talimatı için ilk faturada indirim olacak dediler. Abonelik başlar başlamaz talimatı verdim ama indirim olmadı. Dahası abonelik başlayalı daha 3-5 gün anca olmuştu ki hemen bir fatura(bir aylık tam ücret) kesildi. Onu da son ödeme tarihi gelmeden günler önce karttan çekmeye çalışmışlar ama limit olmadığı için alamamışlar. İlk defa bir fatura için son ödeme tarihinden önce tahsilata kalkışıldığını gördüm. Daha sonra söve saya talimatı iptal ettim. Sonra veri sızıntısı/satışı iddiaları çıktı. Gerçekten de zincirleme bir şekilde 0850'li numaralardan defalarca arandım. Cevap verdiğimde kimisi hiçbir şey söylemeden yüzüme kapadı. Kimisi internet+digiturk gibi saçma teklif sundu. Şimdi de zammı öne çektiler.

Şu haziran ayı bir gelsin hele. Türk Telekom'un toptan tarife ve port kullanım ücreti zammı yapıldığında diğer şirketlerin fiyatlarına bakacağım. O ayda zaman taşınma ihtimalim de var. Nakil yaptırmadan direkt fesih dilekçesinin ellerine vereceğim muhtemelen.

"2533XXX numaralı hizmetiniz için size daha önce duyurduğumuz yeni fiyatımızın 2022-06-14 00:00:00 son ödeme tarihli faturanızda geçerli olacağını bildirmek isteriz."

Bende Haziran diyor?
Daha önceden dediler ki 1 Haziran sonrası kullanım zamlı olacak. Şimdi mesajı dikkatli okursanız son ödeme tarihi 14 Haziran olan demişler. Bu durumda sizin 24-25 Mayıs'a kadar olan kullanımınıza göre kesilen ve son ödemesi 14 Haziran olan fatura zamlı gelecek.

Toplu olarak Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaparsak hem hakkımızı alabiliriz hem de farkındalık oluşturabiliriz.

"Merhaba, kullanıcılarımızın büyük bir kısmının dönem faturasının son ödeme tarihi haziran ayı içerisinde, bir kısmının da mayıs ayı içerisinde. Biz de tüm kullanıcılarımıza adil davranmak adına değişikliğimizi mayıs ayı içerisinde yapıyoruz."

Twitter'da bu açıklamayı yapmışlar bir kullanıcıya. Uzay eriği yerseniz tabii. Adil davranmak filan yazmışlar. Şaka olsa gerek. Başka kullanıcı ödeme tarihi veya kullanım dönemi beni niye ilgilendirir anlamış değilim. Abone olur iken hep beraber mi olduk?

Turknet iptal yolu görünmüştür.

Son düzenleme:
Bana da aynı maili gönderdiler, son ödemesi 25 Mayıs olacak olan faturamız zamlı şekilde gelecekmiş. 1 ay geriye çekmişler anlayacağınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…