TurkNet internet 1000 Mbps ama 100 zor çekiyor

Benim tek korkum şu alttaki kutudan eve çektikleri beyaz kablo var ya ucu yeşille bitiyor evde onun ezilmiş olması.
O fiber optik kablodur. İçinde cam var, kırılması durumunda internet bağlantınız tamamen gider.

Aslında asıl konu şu dediklerinizde sorun olsa bile 200 300 alabilirdim ama bilgisayarın ayarlarında bile 100/100 yazıyor.
Bilgisayar, yönlendirici ya da Ethernet kablosu kaynaklı bir soruna benziyor. Çünkü bilgisayarınız ile yönlendirici arasında olan bant genişliğiniz 100 Mbps olarak gözüküyor. Mümkünse yönlendiricinin kutusundan çıkan, genellikle sarı renkli o meşhur kablo ile deneyin bir de.
 
Bana kalırsa sorun modem arayüzünde gibi görünüyor. Arayüze girip LAN bağlantınızı modem tarafından 1000 Mbps tam ikili (FDX) olarak ayarlayın. Muhtemelen siz ne kadar bilgisayarınızı 1000 Mbps FDX'e zorlasanız da modem 100 olarak ayarlamış kendi portundan. Dilerseniz ilk modemdeki portunuzu değiştirin, olmazsa arayüzden halledin.
 
Bana kalırsa sorun modem arayüzünde gibi görünüyor. Arayüze girip lan bağlantınızı modem tarafından 1000 Mbps tam ikili (fdX) olarak ayarlayın. Muhtemelen siz ne kadar bilgisayarınızı 1000 Mbps Fdx'e zorlasanız da modem 100 olarak ayarlamış kendi portundan. Dilerseniz ilk modemdeki portunuzu değiştirin, olmazsa arayüzden halledin.

Nasıl yapacağım modem ZyXEL.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı