TurkNet internet bağlantısı kesiliyor

RRaidyn

Hectopat
Merhaba, yaklaşık dört aydır TurkNet ile savaş içerisindeyim. Gün içerisinde rastgele zamanlarda internet bağlantım sürekli kesiliyor. Oyunda olduğum zamanlar, iş toplantılarında olduğum zamanlar ve kardeşimin derste olduğu zamanlar oluyor. Bu durum beni ve aile üyelerimi artık çileden çıkartmak üzere. Aylardır hiçbir çözüm sunamadıkları gibi, her gelen sözde altyapı yetkilisi farklı şey söylüyor. Söyledikleri şeylere harcama yapmaya kalksak şimdiye 2000 TL sırf kopma sorunu düzelsin diye harcamıştık. Sorun şu ki, sorunun düzeleceğinin garantisi olsa yapalım. Ama o da yok sadece olabilir diyorlar. Benim gibi sorun yaşayan var mı?
Kısaca sorunum: Rastgele zamanlarda, sık internet kopması yaşıyorum.
En son bana attıkları mesaj bu, doğru olabilir mi? Eğer doğruysa, daireme sıfır kablo çektirsem sorunum düzelir mi? Binamda fiber giriş, bakır çıkış varmış. Yani, binama fiber geliyor ama daireme bakır çıkıyormuş. Kendi imkanlarımla fiber çektirebilir miyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    25,9 KB · Görüntüleme: 59
Hızını 75'e sabitlerlerse sorun ortadan kalkabilir.
Hızın düşürülünce hat değerleri arasında bulunun SNR margin değeri artar SNR margin düşük olursa kopmalar olur ve hat stabil olmaz.
Benim sorunumda hız düşürmekle çözüldü.
Fiber kablo konusunda bir şey söyleyemiyeceğim.

SNR margin değerini yükseltip hızı düşürürler böylece daha kararlı hale gelir hattınız doğrudur. Mesela ben 100 Mbps'lik pakete geçtim müşteri temsilcisi hattı 88'e sabitledi SNR değerini yükseltti.

Bahsettiğiniz değerlerin yükselip düştüğünü nasıl anlayabilirim? Çünkü hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar TurkNet ekipleri, benim kendi dayatmamla işi çözmeye çalışıyorum. Hatta komik bir şekilde, bir hafta önce 79'a sabitlemişlerdi durduk yere tekrar yükseltmişler.
Modem arayüzünü kurcaladığımda böyle bir ekran çıkıyor. Bahsettiğiniz bu mudur? Değerler nasıl? Şu anda internetim de bir problem yok gerçi.
Tam boyutta böyle

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz değerlerin yükselip düştüğünü nasıl anlayabilirim? Çünkü hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar TurkNet ekipleri, benim kendi dayatmamla işi çözmeye çalışıyorum. Hatta komik bir şekilde, bir hafta önce 79'a sabitlemişlerdi durduk yere tekrar yükseltmişler.
Modem arayüzünü kurcaladığımda böyle bir ekran çıkıyor. Bahsettiğiniz bu mudur? Değerler nasıl? Şu anda internetim de bir problem yok gerçi.
Tam boyutta böyle.

Şu anda internetinde bir problem olmaz SNR falan iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı