TurkNet internet (DSL) bağlantı kopuyor

zaradam321

Hectopat
Arkadaşlar merhaba 2. yılım TurkNet kullanıyorum ilk yıl da sürekli sorun yaşadığım gibi ikinci yılda da sorunlar başladı bir yıllık peşin ödedikten sonra bağlantı problemleri ile karşı karşıya kaldım. Destek talebi açtığımda ilkin genel arıza var denildi daha sonra ankastrenizde sorun var denildi sonra da modeminizde sorun var denildi ve bunu gelip bakmadan Online olarak söylediler. Sürekli özellikle rekabetçi modu olan oyunlara giriş yaptığımda bağlantı kopmakta ve ardı ardına gelmemekte. Sizlere yaşadığım olayı anlatayım.

1. olarak 3 ay önce kadar sürekli Wi-Fi'de kopma yaşıyordum bunu modemin 2.4 ve 5 GHz ağları için bant genişliğini sabit 40/80 yaparak çözdüm. Ve 1 ay boyunca sorunsuz kullandım.
2. olarak şu an 1 ay kadar oldu yeni bir bilgisayar aldım toplama masaüstü ve kablo ile modeme bağladım. Günlük kullanımda hiçbir şekilde sorun yaratmazken. 4 cihaz bağlandığında veya ben Valorant veya LoL vb oyunlara girdiğimde bağlantı kopuyor bazen geliyor bazen gelmiyor. Ve rekabetçi girdiğimde de bunun olması çok can sıkıcı milletin de keyfini kaçırıyorum.

Hat değerlerimi içeren görseli de eklerde ekledim. Modemim Tenda V12 4 port 1200 Mbps 5GHz VDSL2 modem bu arada mahallemizde fiber yok VDSL var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-07 145454.png
    40,7 KB · Görüntüleme: 22
Hat zayıflaması çok yüksek iç tesisatı değiştir.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bir elektirikçi çağırıp iç tesisatı kontrol ettireceğim.

Merhabalar modemden ankastre kutusuna olan kabloyu j11 komple yenilendi değerler hala aynı. @sametozbass

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-07 145454.png
    40,7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…