Merhaba,
Geçen hafta Türk Telekom'dan, TurkNet'e geçtim. TT'deyken ortalama 21-17 Mbps civarı hız alıyordum. Ancak gün içinde bazen 2-3 kere hız 9-12 Mbps'ye düşüyor ardından modemi kapatıp açtığımda hız en az 6-7 Mbps yükseliyordu. Hem TT hem de TurkNet'teki müşteri temsilcileri ile konuştuğumda bana dairenizde VDSL 75 Mbps'lik port olduğu söylendi. Ben de TurkNet'e geçtim. Yalnız ilk gün hızım 5-6 Mbps civarındaydı. Ardından şikayetim üzerine apartmana Türk Telekom ekipleri geldi. Evdekileri arayıp onlara portunuz 75 Mbps değilmiş, kim size 75 Mbps olduğunu söyledi 50 Mbps dedi. Yalnız Telekom'dan geldikleri gün hızım 65'e çıktı ve 1 gün sorunsuz/kesintisiz kullandım. Ardından hızım yine düştü ve o günden bu yana 1 haftadır gün içinde hızım bazen 65 Mbps oluyor bazen de 15-20 Mbps arası oluyor. Kabaca günün yarısı 15-20 diğer yarısı 60-65 Mbps civarı internet kullanıyorum. İlginç bir şekilde 15-20 arasına düştüğünde de mevcut hızım maksimum hızımdan daha yüksek gözüküyor. Ayrıca SNR margin değerim de sanırım çok düşük. Bunun sebebi tam olarak ne olabilir? Sorun sizce modemden veya ev tesisatından mı yoksa servis sağlayıcılardan mı? Not: Hızın 15-20 arasına düştüğü sırada aldığım ekran görüntülerini koyuyorum. Santrale uzaklığım ise 145 metre.