TurkNet IPv6 nasıl kullanılır?

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
TurkNet'i arayıp IPv6 kullanmak istediğimi fakat modem ayarlarının gri olduğunu ve IPv6 ayarlarını elleyemediğimi, kontrol ettiğimde ise IPv6'yı kullanamadığımı gördüğümü söyledim. Ardından IPv6'yı aktif ettiklerini söylediler fakat saatler geçmesine rağmen halen daha IPv6 adresine sahip değilim. Ne yapmam gerekiyor, bilen var mı? Modemim ZyXEL EX3501-T0.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. geniş bant (WAN) ayarlarını düzenleyin.
Ayarların gri olması, mevcut bağlantı profilinizin sadece "IPv4" olarak yapılandırılmış olmasından kaynaklanır. Bunu değiştirmek için:
Menü > ağ ayarları > geniş bant yolunu izleyin.
Kullandığınız aktif bağlantının (genellikle ADSL/VDSL veya Ethernet WAN) yanındaki düzenle (kalem simgesi) butonuna tıklayın.
Açılan sayfada IP sürümü (IP mode) kısmını bulun. Burada sadece "IPv4" seçili olduğu için diğer ayarlar gri görünür. Bunu "IPv4/IPv6" (Dual stack) olarak değiştirin.
PPPoE ayarlarının altında yer alıyorsa "IPv6 etkinleştir" kutucuğunu işaretleyin.
Ayarları kaydedin ve modemin internet bağlantısının yenilenmesini bekleyin.
2. ev ağı (lan) tarafında IPv6'yı aktif edin.
WAN tarafını hallettikten sonra, internetin cihazlarınıza dağıtılması için yerel ağ ayarlarını yapmalısınız:
Menü > ağ ayarları > ev ağı sekmesine gidin.
Burada IPv6 sekmesini bulun.
IPv6 etkin seçeneğini işaretleyin.
Lan IPv6 adresi atama kurulumu: Bu kısmı "stateless" (slaac) olarak seçin.
DNS atama: "ra & dhcpv6 sunucusundan" seçeneğini işaretlemek en stabil yöntemdir.
3. yazılım (Firmware) kontrolü.
ZyXEL modemlerde bazı eski yazılım sürümleri TurkNet'in IPv6 altyapısıyla uyum sorunu yaşatabiliyor.
Modem arayüzünde sağ üstte veya bakım > yazılım güncelleme kısmında sürümünüzü kontrol edin.
Eğer bir güncelleme varsa mutlaka yapın; çünkü IPv6 desteği genellikle yazılım güncellemeleriyle stabilize ediliyor.
4. Bilgisayar/Cihaz ayarlarını kontrol edin.
Modemden IP gelse bile bilgisayarınız bunu reddediyor olabilir:
Denetim Masası > ağ ve paylaşım merkezi > bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin.
Kullandığınız bağlantıya sağ tıklayıp özellikler deyin.
İnternet protokolü sürüm 6 (TCP/IPv6) seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

Tam olarak ayni model modem/router'a sahibim. Su anda IPv6 adresim var ve etkin gorunuyor.
Bu siteye girerek IPv6 adresinizin etkin olup olmadigini gorebilirsiniz.
Fiber internet mi kullaniyorsunuz? Ben fiber kullaniyorum ve IPv6 otomatik olarak devreye girmisti, hicbir ekstra islem, guncelleme vb. yapmadim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı