TurkNet Kopuyor

Hocam ankastrenin içinde bir ek yapılı benim ama elektrik bandıyla sarılı. Sorun bundan olabilir mi?
Olabilir. Modemi kapatın, bandı sökün ve her iki kablodan 2-3cm kadar kesip yeniden ekleyin.

Tekrar değerleri kontrol edin. Düzelme oluyorsa YAK-1 konektör temin edip, bant yerine kullanın. Böylece sorununuz uzun vadeli şekilde çözülür.

Olabilir. Modemi kapatın, bandı sökün ve her iki kablodan 2-3cm kadar kesip yeniden ekleyin.

Tekrar değerleri kontrol edin. Düzelme oluyorsa YAK-1 konektör temin edip, bant yerine kullanın. Böylece sorununuz uzun vadeli şekilde çözülür.
Kabloyu bağlayan elektrikçiye yak-1den bahsettim ancak bilmiyorum ben dedi elektrik bandı çekti. Ankastre kapaklı bir şey binanın üstünde, merdivenle erişilebiliyor ancak. Elektrikçide kapağı kapatıyoruz zaten yağmur falan gelmez oksitlenmez dedi.

İşte bu yüzden YAK-1 şart. Elektrik bandının yapışkanı ve çıplak bakır yüzey bir araya geldiğince korozyon kaçınılmaz oluyor. Tabii sizin kablonuz yeni. Şimdilik sorun olmaz. Gelecekte %60 yaratır.

YAK-1'in içi vazelin benzeri bir yağ dolu ve kablo üzerinde nokta kadar kesik açıyor. Temas yüzeyi dışında kalan kablonun parçası yağ sayesinde paslanmadan duruyor.

Sizin durumunuzda TT dışında kimse yardımcı olamaz çünkü değerler vakit geçtikçe değişir. Bunu 2-3 dakika boyunca ölçüm yapılıp, sorun tespitine gidilmesi lazım. Yoksa nokta atışı yapmanız imkansız.

Belki müdürlüğe durumu anlatırsanız iyi niyetli biri çıkarsa...
Yoksa zor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı