TurkNet modem kurulumu nasıl yapılır?

mertosmantulu

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Önceden Türk Telekom kullanıyordum internetten TurkNet'e geçiş yaptım ve bana ama ile kullanıcı adı ve şifre gönderildi nasıl yapacağını bilmediğim için müşteri hizmetlerini aradım. Onlara Türk Telekom modemi ile TurkNet'i kullanabiliyor muyuz diye sordum onlar da tabii ki deyip internetten bakarak kurulum yapabilirsiniz dediler. İnternetten baktım ama kıytırık videolara bakarak yapmayı denedim. Hızlı kurulumdan gönderdikleri şifreyi ve kullanıcı adını yazdım oldu mu bilmiyorum ama DSL ışığı yanmıyor. Bu nasıl kuruluyor? 2 saattir uğraşıyorum.

Modem arayüzüne bazı şifreler girilmeli.

mesela interneti alırken size bir şifre verilir. örneğin
ad: ahmet1453
şifre:ahmet 432720E
sağlayıcı ttnet

bunlar modem arayüzüne girilir mesela akrabamlarda modem bozulmuştu modemi değiştirip örnekte verdiğime benzer şifreyi arayüze girerek kurmuştum.

Mesela interneti alırken size bir şifre verilir. Örneğin.
Ad: AHMET1453.
Şifre: Ahmet 432720E.
Sağlayıcı TTNET.

Bunlar modem arayüzüne girilir mesela akrabamlarda modem bozulmuştu modemi değiştirip örnekte verdiğime benzer şifreyi arayüze girerek kurmuştum.

TP link arayuzunden kolay kurulum sekmesinden kurdum faka DSL ışığı yanmıyor.

TP-Link arayuzunden kolay kurulum sekmesinden kurdum faka DSL ışığı yanmıyor.

DSL ışığının normalde yanması lazım. Modemi resetlemeyi deneyin. Modemi reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 basılı tutun modem resetlenir. Modem resetlendikten sonra DSL ışığı sabitlenecek mi diye kontrol edin. Bu arada ADSL mi VDSL mi kullanıyorsunuz?

İyi akşamlar. Önceden Türk Telekom kullanıyordum internetten TurkNet'e geçiş yaptım ve bana ama ile kullanıcı adı ve şifre gönderildi nasıl yapacağını bilmediğim için müşteri hizmetlerini aradım. Onlara Türk Telekom modemi ile TurkNet'i kullanabiliyor muyuz diye sordum onlar da tabii ki deyip internetten bakarak kurulum yapabilirsiniz dediler. İnternetten baktım ama kıytırık videolara bakarak yapmayı denedim. Hızlı kurulumdan gönderdikleri şifreyi ve kullanıcı adını yazdım oldu mu bilmiyorum ama DSL ışığı yanmıyor. Bu nasıl kuruluyor? 2 saattir uğraşıyorum.
Modeminizin modeli nedir? Hızlı kurulum kısmından, verilen kullanıcı adı (modem telekom modemi olduğundan kullanıcı adı kısmında default türk telekom seçilmiş olabilir. Başka bir operatör için buraya tıklayın gibi bir tuş yada menü vardır.)ve şifreyi gireceksiniz, ardından gelen wifi adı ve şifrelerini istediğiniz gibi ayarlayacaksınız ve kurulum tamamlanacak.

Merhaba, aynı şekilde Türk Telekom modem kullanıyorum hızlı kurulumdan verilen kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptım. Modemde DSL ışığı yanıyor ama internet gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı