Benim söylemek istediğim örneğin santralden alabileceğiniz maksimum hız başka bir modem ile 100Mbps ise Zyxel ile bunu 90Mbps civarında vs. alabileceksiniz. Yani altyapınızın el verdiği maksimum hızı kullanamayacaksınız. Modemden istatistik olarak bakacaksanız karşılığı işaretlediğim kısım oluyor.
Eki Görüntüle 882696
Kablosuz üzerinde yakın mesafede hız kaybı yaşamadım. 35Mbps olan paketi genel olarak 30Mbps civarında almıştım hep. Bu konuda da lafım yok zaten, memnun olduğumuzu belirtmiştim.
Ayrıca 100Mbps internetimi kablosuzda 80Mbps alan birisi olsam kullandığım modeme kendi kullanımım için söverdim, o ayrı.
Ben bilgilendirmemi ve yaşadıklarımı yazdım. Hatta o modemin aynısını Türk.net'in 100Mbps paketini kullanan bir tanıdığıma dahi kurmuştum. Asus VDSL modemle 120Mbps gören hat o VDSL modemde maksimum 95Mbps hız alabildiğini görüyordu. Pratik hız testinde ise 80-85Mbps civarını veriyordu. Upload hızında ise hemen hemen taahhüt edilen hızı görebiliyordu. Fakat yalnızca tanıdığıma kurulum yaptığım için çok detaylı hız testleri yapmadım.
Son karar sizin, sonuçta paranın sahibi sizsiniz. İstediğinizi almakta serbestsiniz. Ama sorun yaşarsanız ben demiştim derim. Şimdiden söyleyeyim.