Turknet Modemime Hız Sınırlaması Yapıyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus AC-51 modem ile Turknet kullanıyorum. Modem arayüzünde hat değerlerim normal görünüyor. Fakat hız testi yaptığımda 11 Mbps sonuç çıkıyor. Müşteri hizmetleriyle (!) görüştüğümde kaldırmışlardı bir sefer ama sonra yine yaptılar. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Birde işin garibi bugün kardeşime yeni vdsl modem aldım onu takınca hızım sorunsuz çıkıyor. Sanırım benim modemime bir kısıtlama gibi birşey yaptılar.
O zaman müşteri hizmetlerine sorunu bu yönden anlatın. Olayı daha derin anlattıktan sonra kendilerinden evinize ekip yollayıp test yapmalarını rica edin.

O zaman müşteri hizmetlerine sorunu bu yönden anlatın. Olayı daha derin anlattıktan sonra kendilerinden evinize ekip yollayıp test yapmalarını rica edin.
Turknet'in herşeyi lafta ya. Önceden de ekip yollayacaklardı gelen giden yok. :)

Bazen modem de sapıtıyor. Modemi kapatıp açın bir daha deneyin hız testini.
Bunu çok denedim. Hatta internet kurulumunu baştan yaptım ama sonuç aynı. Fakat dediğim gibi farklı bir modem takınca hızım normale dönüyor.

Birde şöyle bir anektod ekleyeyim. Mesela YouTube'dan iki ayrı video indirdiğimde 22 Mbps'i alabiliyorum. Ama tek video indirirsem o 22 Mbps'in tamamını alamıyorum yarı hızı ile indiriyor.

Modem arayüzündeki değerleri paylaşır mısınız?
Adsız.jpg

Hattınız 28 kaldırıyor ama SNR değeriniz çok düşük. Sağlıklı bir internet için en az 17 18 olması lazım. Hızınızı bu sebeple düşürüyorlar. Çünkü İnterneti kopan bir müşteri onlar için memnuniyetsiz bir müşteri haline gelir. Fakat hız az da olsa sorunsuz bağlantı yaşadıktan sonra problem olmaz. Turkneti bırakma sebebim muhatap bulamıyor oluşunuz. Size benim söylediğimi söyleyecek biri yok. Bu yüzden mağdur oluyorsunuz.

SNR değeri sinyal kalitesi olarak düşünülebilir. Ne kadar azalırsa hız artsa bile kopmalar yavaşlar. Ben 16 Mbit paketi 12 mbit olarak kullanıyorum mesela. Daha sorunsuz ve gecikmesiz kullanabilmek için.
Size de tavsiyem 16'ya sabitletmeniz

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı