Turknet Modemime Hız Sınırlaması Yapıyor

Bu hızla bile 39 dakikada 55 bin CRC hatası almışsınız. Çok büyük ihtimalle bina içi kablolamanızda sıkıntı var gibi duruyor. Düşük bir ihtimalle de modeminizde sıkıntı olabilir. Bir süre başka bir modemle deneyip yine bu kadar CRC hatası alacak mısınız diye bakın. Eğer başka modemle de bu kadar CRC hatası alırsanız bilirsiniz ki modemde sıkıntı yok. Aynı şekilde devam ederse bina içi kablolamada sıkıntı vardır. Snr'da 8 sınırdır. 8 üzeri Snr ile en ufak bir sıkıntı, kopma yaşamadan kullanmak mümkün. Tabii ki iyi bir bina içi kablolama ve kaliteli bir modem ile. Kopmasız alabileceğiniz en yüksek hız tanımlanmış zaten. Türknet burda daha ne yapabilir? Gönderecekleri TTNET ekibi de bina içi kablolamanız sıkıntılı diyip gidecek. Olay sizde bitiyor, bina içi kablo son kullanıcının sorumluluğundadır.

O halde bugün aldığım modemi takım kullanayım bir süre durumu paylaşırım. O modem TP-Link TD9970v3.

15 dakikada hiç hata almamışsınız. Diğer modemde 39 dakikada 55 bin CRC hatası alırken bunda 15 dakikada hiç hata çıkmamış. Sorun normalde kullandığınız modeminizde gibi duruyor. Snr da bu modemde diğerine göre yüksek çıkmış zaten.

O modem Asus AC-51 ne yapmamı önerirsiniz peki? Servise falan göndereyim mi?

O modem Asus AC-51 ne yapmamı önerirsiniz peki? Servise falan göndereyim mi?
Aslında gayet kaliteli bir modem. Ben de Asus modem kullanıyorum ve şimdiye kadar birkaç Asus modem kullandım, genelde sıkıntı yaşamadım. Sizin cihazınızda bir sıkıntı olabilir.

Firmware güncelleyip factory reset atın cihaza. Sıfırdan kurulum yapın. Düzelmezse garantiye gönderin.

Şöyle bir durum var. Ben okuldan yeni geldim bu sırada internet hizmetim donmuş durumdaydı. Hizmetimi aktif ettirdikten sora bu durumla karşılaştım önceden böyle bir şey söz konusu değildi.

Şöyle bir durum var. Ben okuldan yeni geldim bu sırada internet hizmetim donmuş durumdaydı. Hizmetimi aktif ettirdikten sora bu durumla karşılaştım önceden böyle bir şey söz konusu değildi.
Modemin birinde bu şekilde sıkıntı varken diğerinde olmaması hatta bir sorun olmadığını gösterir. Dediğim gibi firmware güncelleyin. Eğer güncelse factory reset atıp sıfırdan kurun.

Modemin birinde bu şekilde sıkıntı varken diğerinde olmaması hatta bir sorun olmadığını gösterir. Dediğim gibi firmware güncelleyin. Eğer güncelse factory reset atıp sıfırdan kurun.
Diğer modem reset tuşuna iğneyle basıp resetleyip tekrar kurdum ve kurar kurmaz çıkan değere bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…