TurkNet stabil internet sağlayamıyor

Zapatocny

Megapat
Daha fazla  
Aktif olarak TurkNet kullanıyorum. İnternetimle alakalı şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, her şey günlük gülistanlıkken TurkNet'in bana sunduğu maksimum hız değerlerini Speedtest'te görürken oyun oynarken sıklıkla ping sorunu yaşıyorum. Örneğin oyun esnasında pingim sabit 50-60 civarındayken bir anda 500-750-950 bazen de çok daha fazla ping değerlerine ulaşıyorum. Tabii bu esnada oyunu oynama fırsatı bulamıyorum. Bilgisayarım internete kablosuz bir şekilde bağlı ve modemle arasında 2 duvarlık bir mesafe var. Ne yaparsam yapayım bu durumu çözemedim on numara çalışırken bile internet bu durumla karşılaştığım zamanlar oluyor. Yardımcı olabilecek, herhangi bir fikir veya akıl verebilecek biri varsa her türlü çözüm yoluna açığım.

Aktif olarak TurkNet kullanıyorum. İnternetimle alakalı şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, her şey günlük gülistanlıkken TurkNet'in bana sunduğu maksimum hız değerlerini Speedtest'te görürken oyun oynarken sıklıkla ping sorunu yaşıyorum. Örneğin oyun esnasında pingim sabit 50-60 civarındayken bir anda 500-750-950 bazen de çok daha fazla ping değerlerine ulaşıyorum. Tabii bu esnada oyunu oynama fırsatı bulamıyorum. Bilgisayarım internete kablosuz bir şekilde bağlı ve modemle arasında 2 duvarlık bir mesafe var. Ne yaparsam yapayım bu durumu çözemedim on numara çalışırken bile internet bu durumla karşılaştığım zamanlar oluyor. Yardımcı olabilecek, herhangi bir fikir veya akıl verebilecek biri varsa her türlü çözüm yoluna açığım.

Kablosuz bağlanıyorsun, ve bilgisayar ile modemin arasında 2 duvar var, ping çıkması gayet normal.

Modem ile bilgisayar arasındaki mesafe ve aralarındaki duvarlar sinyal kalitesini etkileyebilir. Modemi daha merkezi bir yere yerleştirmeyi veya bilgisayarınızı modeme daha yakın kullanmayı deneyebilirsiniz. Kablosuz kanal ayarlarının değiştirilmesi ve daha az kullanılan bir kanalın seçilmesi sinyal kalitesini iyileştirebilir. Bu ayarı modem arayüzünden yapılandırabilirsiniz. Oyun sırasında ping sorunlarını azaltmak için bilgisayarınızı bir Ethernet kablosu kullanarak doğrudan modeme bağlamayı deneyebilirsiniz. Bazen kullanılan kablolar sinyalin kaybolmasına neden olabilir. Modeminizin ve yönlendiricinizin yazılımlarını güncelleyip güncellemediğini kontrol edin. Değişiklikler genellikle performans iyileştirmelerini ve hata düzeltmelerini içerir. Bilgisayarınızda veya ağdaki diğer cihazlarda yoğun veri kullanımı olup olmadığını kontrol edin. Özellikle büyük dosyaların indirilmesi veya video akışı yapılması gibi aktiviteler internet hızını etkileyebilir. Modeminizde veya yönlendiricinizde QoS (Hizmet Kalitesi) ayarlarını yapılandırarak oyun trafiğine öncelik verebilirsiniz. Bu, oyun oynarken çevrimiçi performansı artırabilir. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse TurkNet ile iletişime geçerek durumu detaylı bir şekilde anlatabilir ve yardım isteyebilirsiniz. Hizmetin düzeltebileceği bir politika veya sorun olabilir.

Kablosuz bağlanıyorsun, ve bilgisayar ile modemin arasında 2 duvar var, ping çıkması gayet normal.
Alakası yok yıllardır turknet kullanıyorum evin alt katından üst katına hiçbir sorun olmadan çekiyor. Bundan önceki evimizde de turknet sahibiydik yine evin öteki kısmından hiçbir düşüş olmuyordu. Modem kaynaklı bence müşteri hizmetleriyle vs konuşun ilgili oluyorlar genelde.

Alakası yok yıllardır TurkNet kullanıyorum evin alt katından üst katına hiçbir sorun olmadan çekiyor. Bundan önceki evimizde de TurkNet sahibiydik yine evin öteki kısmından hiçbir düşüş olmuyordu. Modem kaynaklı bence müşteri hizmetleriyle vs konuşun ilgili oluyorlar genelde.

Biz pingden bahsediyoruz hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı