TurkNet tercih edilmeli mi?

emreyesilyurt

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bildim bileli Türk Telekom kullanıyorum. 1 veya 2 ay içerisinde de taahhüdüm son bulacak ve yeni bir operatör arayışı içerisindeyim. Aklıma ilk gelen firma TurkNet oldu. Daha önce Superonline tecrübemiz çok kötü oldu. (gelip interneti bağlamadılar 4 ay xD) bu yüzden aklıma yatan ilk firma TurkNet. Altyapım 86 Mbps'ye kadar destekliyor.

Sizce TurkNet'e geçmek mantıklı olur mu çünkü verebildikleri kadar hız veriyorlar ve Türk Telekom sürekli bahane bulup sunduğu hızı vermiyor.

Bunun yanında TurkNet'e başvuru süreci nasıl işliyor? Internette nasıl olacağı yazıyor fakat yazılanla işleyiş farklı oluyor. Sizler tecrübenizi anlatırsanız güzel olur. e-Devlet onay falan hızlı diyorlar ama sizden dinlemek ve tecrübelerinizi almak istedim.

Kesinlikle Turknet öneriyorum.

Merhaba arkadaşlar. Bildim bileli Türk Telekom kullanıyorum. 1 veya 2 ay içerisinde de taahhüdüm son bulacak ve yeni bir operatör arayışı içerisindeyim. Aklıma ilk gelen firma TurkNet oldu. Daha önce Superonline tecrübemiz çok kötü oldu. (gelip interneti bağlamadılar 4 ay xD) bu yüzden aklıma yatan ilk firma TurkNet. Altyapım 86 Mbps'ye kadar destekliyor.

Sizce TurkNet'e geçmek mantıklı olur mu çünkü verebildikleri kadar hız veriyorlar ve Türk Telekom sürekli bahane bulup sunduğu hızı vermiyor.

Bunun yanında TurkNet'e başvuru süreci nasıl işliyor? Internette nasıl olacağı yazıyor fakat yazılanla işleyiş farklı oluyor. Sizler tecrübenizi anlatırsanız güzel olur. e-Devlet onay falan hızlı diyorlar ama sizden dinlemek ve tecrübelerinizi almak istedim.
Ben de hemen hemen aynı durumdayım ayrıca fiyatlar konusunda da kullanan arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.

Kesinlikle TurkNet öneriyorum.

Hocam ben şu an TurkNet kullanıyorum bence hiç de iyi değil. Altyapımın verebileceği hız 70 Mbps ve ben de 70 Mbps paket kullanıyorum. Sitelerindeki altyapım 70 oldu, paket aldıktan sonra 50 oldu, şu an hala 70 ama bırakın 70 Mbps'yi 30 bile göremiyorum. Ben önermem ama yine de arkadaş karar versin.

Hocam ben başvurdum sitesinde yazdığı gibi iki yıl, gerekli belgeleri atarak. Önce 420TL gibi bir ücret vardı önceki ISS'ten kalan onu ödediler. Ondan sonra evime bir belgeyle adam geldi imza aldıktan sonra gitti. Ertesi gün direkt kablo üzerinden ben günlük kullanıma devam ederken güncellediler. Modemim önceki ISS'ten kaldığı için online işlemler bölümünden desteğe yazıp güncel ayarları aldım ve alabildiğim maksimum hıza güncellediler. Gayet kolay ve hızlı oldu benim için. Aynı zamanda bazen internetim evime gelen hızdan daha düşük olduğunda modem arayüzünden eve gelen maksimum down ve up hızlarını kontrol ediyorum buna göre bir destek formu açıyorum derdimi anlayan bir arkadaş denk geldiği zaman güncelliyor fakat anlamayan birisi denk geldiğinde klasik yöntemleri sunuyor. Derdini anlayan birine denk geldiğin süreçte çok iyi ilerliyor işler, gayet memnunum.

Fiyat politikası olarak taahhütsüz olduğundan ötürü fiyat zammı anında yansıyor fakat diğer ISS servislerine baktığımızda yine avantajlı konumdasınız. Modem ile birlikte alırsanız fatura şu anda 500TL oluyor aylık yanlış hatırlamıyorsam. Statik IP ücreti de birazcık fazla zamlanarak 60TL ücretlerine gelmişti en son, geçen yıl 10TL'ye alıyordum.

Hocam ben başvurdum sitesinde yazdığı gibi iki yıl, gerekli belgeleri atarak. Önce 420TL gibi bir ücret vardı önceki ISS'ten kalan onu ödediler. Ondan sonra evime bir belgeyle adam geldi imza aldıktan sonra gitti. Ertesi gün direkt kablo üzerinden ben günlük kullanıma devam ederken güncellediler. Modemim önceki ISS'ten kaldığı için Online işlemler bölümünden desteğe yazıp güncel ayarları aldım ve alabildiğim maksimum hıza güncellediler. Gayet kolay ve hızlı oldu benim için. Aynı zamanda bazen internetim evime gelen hızdan daha düşük olduğunda modem arayüzünden eve gelen maksimum down ve up hızlarını kontrol ediyorum buna göre bir destek formu açıyorum derdimi anlayan bir arkadaş denk geldiği zaman güncelliyor fakat anlamayan birisi denk geldiğinde klasik yöntemleri sunuyor. Derdini anlayan birine denk geldiğin süreçte çok iyi ilerliyor işler, gayet memnunum.

Fiyat politikası olarak taahhütsüz olduğundan ötürü fiyat zammı anında yansıyor fakat diğer ISS servislerine baktığımızda yine avantajlı konumdasınız. Modem ile birlikte alırsanız fatura şu anda 500TL oluyor aylık yanlış hatırlamıyorsam. Statik IP ücreti de birazcık fazla zamlanarak 60TL ücretlerine gelmişti en son, geçen yıl 10TL'ye alıyordum.

Modem fiyatı nasıl acaba? Nasıl oluyor modem fiyatlara dahil mi? Ne tür modem veriyor? Ayrıca statik IP tam olarak nedir açıklar mısın? Teşekkür ederim.

Modem fiyatı nasıl acaba? Nasıl oluyor modem fiyatlara dahil mi? Ne tür modem veriyor? Ayrıca statik IP tam olarak nedir açıklar mısın? Teşekkür ederim.

Hocam modem fiyatını bilmiyorum fakat modem fiyatınızı faturaya yansıtıyorlar.

Statik IP = İnternet hizmet sağlayıcıları tarafından kullanıcılara atanan IP adresinin değişmesinin önüne geçen Statik IP, her bağlantıda aynı IP adresinin kullanılmasını sağlar.

Sabit IP yani hocam, değişmiyor IP'niz.

Hocam modem fiyatını bilmiyorum fakat modem fiyatınızı faturaya yansıtıyorlar.

Statik IP = İnternet hizmet sağlayıcıları tarafından kullanıcılara atanan IP adresinin değişmesinin önüne geçen Statik IP, her bağlantıda aynı IP adresinin kullanılmasını sağlar.

Sabit IP yani hocam, değişmiyor IP'niz.
Bildiğim kadarıyla Statik IP isteğe bağlı değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı