Öncelikle her durumda Turkcell Superonline bu işi çok daha iyi yapıyor. TurkNet biraz daha ekonomik olsa da müşteri hizmetleri çok kötü. Muhatap bulamıyorsunuz en ufak sorunda. Ki sorunsuz TurkNet müşterisi ülkede piyango-loto çıkan insan sayısı kadardır herhalde...
Hatta direkt Turkcell fiber altyapınız varsa iş tamamen değişiyor. En düzgün firma Superonline'dır.
İlk olarak fiber tarafta -e kadar diye bir garabet yok. Yani siz 100 istiyorsanız hızınız bir 80 bir 50 bir 100 olmaz. Sabit hız alırsınız. Superonline bunu hatasız uygulayabilen bir sisteme sahip.
Ancak bazı yerlerde Superonline Türk Telekom altyapısı üstünden de hizmet verebiliyor. Seçerken buna dikkat etmek lazım. Ama 1000 mbit desteğiniz varsa muhtemelen Turkcell o bölgede kendi altyapısıyla hizmet veriyordur. Ama mutlaka sorun bunu müşteri temsilcisine.
Eğer Turkcell fiber altyapısı varsa, yerinizde olsam Superonline fiber seçer keyfime bakarım.
2009'da kullanmaya başladım ben Turkcell Superonline'ı. O zamanlar QuikNet adıyla çıkmışlardı fiber piyasasına. 14 sene olmuş, daha 5 kez bile kesinti yaşamadım. Bu sırada bir taşınma süreci yaşadım. Alacağımız ev için ilk sorguladığım şeylerden birisi Turkcell altyapısıydı. O derece önemli hale geldi benim için.
Kısacası, başkasını bilemem ama ben çok ama çok memnun kaldım Superonline fiberden. Kendi deneyimime göre de gözüm kapalı tavsiye ederim.