TurkNet YAPA Nasıl İşliyor?

CC76

Kilopat
Merhabalar, TurkNet'in sitesinden hız testi yaptığım zaman Aktif Altyapı'da olduğumu, alabileceğim hızın ise 24Mbps olduğunu gösteriyor. Bazı kişiler TurkNet'in YAPA bölgesinde olan yerlere 100Mbps'ye kadar verdiğini söylüyor. Şuan TT kullanıyorum ve santrale olan uzaklığım 650m. YAPA santrale 1KM mesafede bulunan birisinin 40Mbps indirme, 8Mbps yükleme hızı aldığını okumuştum. Anlamadığım şey şu, bana site 24Mbps öneriyor ama YAPA'da 100Mbps'ye kadar verir diyorlar. Site neye göre hız öneriyor, her YAPA'da bulunan kişi 100Mbps'ye kadar hız alabilir mi? @Cleante

Bu da şuan TT'deki hat değerlerim:

YAPA'yı kısaca anlatalım. TurkNet, bağlı bulunduğunuz santrale kendi DSLAM cihazını koyuyor ve o cihaz TT'den bağımsız TurkNet'in kendi fiberoptik omurgasına bağlı. Sizin evinizdeki başlayıp santralde biten kabloyu TurkNet kiralıyor. Ondan sonra tamamen TurkNet'tesiniz. Hiçbir şekilde Türk Telekom ile bir bağlantınız yok.

Uzaklıkla hız olayları çok değişken. Sizin kablolarınız eski olabilir. Birçok etkeni olabilir, ona çok bir müdahalede bulunamayız. YAPA, 100 Mbps'e kadar destekliyse veriliyor. Sizin altyapınız 24'e kadar destekli.

Çok Teşekkür Ederim, merak ettiğim konu buydu. 24Mbps öneriyor diyorum millete, YAPA 100Mbps veriyor falan diyorlardı da. Acaba upload kaç alabilirim? Net Data Rate'de 11Mbps alabileceğimi gösteriyor da.

YAPA bölgesindeyim fakat TT'den tek artıları AKN olmayışı, o yüzden NetSpeed'e geçeceğim.

TurkNet alırsam sadece yayın için kullanacağım, o yüzden indirme hızından çok yükleme hızı önemli benim için. Siz kaç upload alıyorsunuz acaba?

TT ve Turknet 3 veriyor, NetSpeed 4 veriyor.

TT ve Turknet 3 veriyor, NetSpeed 4 veriyor.
Siz YAPA'da değil misiniz?

Upload da 10 Mbps alabilmeniz lazım.
Umarım tahmin ettiğimiz gibi güzel bir değer alabiliriz. Bulunduğum bölgede TT testlerde 5-6 ping değerleri veriyor. Akşam saatlerinde ortalama 2-3 saatlik bir yavaşlık dışında hiç bir kopma yaşamıyorum. TurkNet'de bunun dışında sorun yaşar mıyım sizce? Genel olarak millet bölgede TT sorunluysa TurkNet'de sorunludur diyor. Ben TT'de hiç sorun yaşamıyorum, TurkNet'te de yaşamam diye düşünüyorum. Tahmin etmek zor ama sizce nasıl olur durum?

Altyapı kaynaklı bir probleminiz yoksa sorun yaşamazsınız ama kimse garantisini de veremez elbette.

Taahhütsüz olduğu için bir nebze rahatsınız. Çok sorun yaşarsanız kapattırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…