TurkNet'e geçmeli miyiz?

Durmazzali47

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim, biz yaklaşık 8 yıldır ev internetinde Tukcell'i kullandık ve taahhütümüz mayıs'ta bitiyor.
Biz 10Mbps indirme, 1Mbps yüklemeye yaklaşık 100 TL ödüyoruz.
Bu benim için yıllardır bu sorun değildi ancak 1 yıl önce PC sahibi oldum ve 10Mbps indirme gerçekten oyunlarda beni çok zora sokuyor. Malum günümüz oyunları artık 50 GB üstünde çıkış yapıyor ve ben de saniyede 900 KB indirme hızıyla kafayı yiyorum. Geçenlerde birkaç arkadaşım bana TurkNet'i önerdi, ben de biraz araştırdım ve 100 TL'ye 100Mbps indirme ve 8Mbps yükleme vermeleri beni etkiledi ama anlamıyorum, nasıl bu kadar ucuz olabiliyorlar? Diğer insanlar keriz mi de o kadar para veriyor? Benim sorum şu, pişman olur muyuz? Vaat ettiklerini yapıyorlar mı? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim, biz yaklaşık 8 yıldır ev internetinde Tukcell'i kullandık ve taahhütümüz mayıs'ta bitiyor.
Bu benim için yıllardır bu sorun değildi ancak 1 yıl önce PC sahibi oldum ve 10Mbps indirme gerçekten oyunlarda beni çok zora sokuyor. Malum günümüz oyunları artık 50 GB üstünde çıkış yapıyor ve ben de saniyede 900 KB indirme hızıyla kafayı yiyorum. Geçenlerde birkaç arkadaşım bana TurkNet'i önerdi, ben de biraz araştırdım ve 100 TL'ye 100Mbps indirme ve 8Mbps yükleme vermeleri beni etkiledi ama anlamıyorum, nasıl bu kadar ucuz olabiliyorlar? Diğer insanlar keriz mi de o kadar para veriyor? Benim sorum şu, pişman olur muyuz? Vaat ettiklerini yapıyorlar mı? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
bende turknet var ve gerçekten yüksek veriyor. Tabii olduğunuz yer 100mbpsyi desteklerse benim değerlerim şunlar:
Download: 61.4
Upload:7.6
(bu arada arkada video izliyorum)

Daha önce geçmediğim için pişmanım. 100TL'ye 24Mbps download / 4 Mbps upload alıp 2. 3. bir kişi bağlanınca ping çıkması sorunları vb. boşu boşuna sorun yaşamışım. Şimdi TurkNet ile 100TL'ye 75 Mbps download / 8 Mbps upload alıyorum ping sorunu falan da ortadan kalktı yaklaşık 1 1.5 yıldır kullanıyorum memnunum. Benim bildiğim iki eksi yanı var. Birincisi atıyorum akşam 7 gibi bağlantıda bir kopma yaşadınız. Canlı destek olmadığı için Online olarak karşıya sorunu yazmanız gerekiyor ve cevap diğer günün sabahı geliyor. Diğer eksi yanı nedense geçtiğimizden beri ara sıra TurkNet adına arama almaya başladık. TurkNet'e ait olmayan numaralar "faturanıza zam geldi Digitürk alırsanız indirimde" diye arıyorlar. Bunların dışında ne hızda bir gün bile olsun düşüklük oldu ne de başka bir şey. Çok memnunum.

Daha önce geçmediğim için pişmanım. 100TL'ye 24Mbps download / 4 Mbps upload alıp 2. 3. bir kişi bağlanınca ping çıkması sorunları vb. boşu boşuna sorun yaşamışım. Şimdi TurkNet ile 100TL'ye 75 Mbps download / 8 Mbps upload alıyorum ping sorunu falan da ortadan kalktı yaklaşık 1 1.5 yıldır kullanıyorum memnunum. Benim bildiğim iki eksi yanı var. Birincisi atıyorum akşam 7 gibi bağlantıda bir kopma yaşadınız. Canlı destek olmadığı için Online olarak karşıya sorunu yazmanız gerekiyor ve cevap diğer günün sabahı geliyor. Diğer eksi yanı nedense geçtiğimizden beri ara sıra TurkNet adına arama almaya başladık. TurkNet'e ait olmayan numaralar "faturanıza zam geldi Digitürk alırsanız indirimde" diye arıyorlar. Bunların dışında ne hızda bir gün bile olsun düşüklük oldu ne de başka bir şey. Çok memnunum.
Seni arayanlar herhalde digiturk'ün reklamını yapıyor.

Çok fazla soru sordum düşündüm senin gibi ve sana önerim kesinlikle geç 1dk bile düşünme.

Merhabalar, sizi arayan numarayı müşteri ve iletişim numaranızla birlikte özel mesaj üzerinden benimle paylaşır mısınız?

Tam da söylediğin gibi bizim millette reklam ve marka takıntısı olduğu için inanılmaz paralar bayılıyorlar. Ben ilk 2014 yılında çevremdekilere Turknet kullanıyorum dediğimde bana o ne be diye şaşkın şaşkın bakıyolardı. Sana şöyle söyleyeyim Turknet kendi gigafiber altyapısını döşediği bögelerde 1000 download 1000 upload'ı 100 TL ye veriyor.

Tam da söylediğin gibi bizim millette reklam ve marka takıntısı olduğu için inanılmaz paralar bayılıyorlar. Ben ilk 2014 yılında çevremdekilere Turknet kullanıyorum dediğimde bana o ne be diye şaşkın şaşkın bakıyolardı. Sana şöyle söyleyeyim Turknet kendi gigafiber altyapısını döşediği bögelerde 1000 download 1000 upload'ı 100 TL ye veriyor.
Teşekkür ederim. Maalesef bölgemiz en fazla 100mbs kabul ediyor ama her türlü fiyat açısından daha iyi Türknet

TurkNet beni çok iyi (!) tanır. Neyi, neden, öyle yaptıklarını; neyi, nasıl, neden yapmadıklarını, yapamadıklarını seneler içinde çok iyi öğrendim.
1- TurkNet'in kendi bakır hattı yok. Olabilir, kimi başka operatörlerin de yok. Kimi operatörler de A muhitinde başkasının hattını kullanıyor; B muhitinde de başkası onun hattını kullanıyor.
2- TurkNet'in bakır bağlantı (ADSL/VDSL) satışı yaptığı şu Mbit/s'ye kadar paketleri, Telekom'un saha topolojisi ile uyumlu değil. Zaten bu nedenle " 'e kadar" diye pazarlanıyor.
3- VDSL örneğin. Telekom bakırda VDSL'i 50 Mbit/s multiplex ile sağlıyor. Portu kullanan sayısı az ise ve pop-hane arası yakınsa, TurkNet'in 75 Mbit/s hızını alabiliyorsunuz. Ama, portu kullanan sayısı çoksa, 30-40 Mbit/s arasına düşüyorsunuz.
4- Burada ısrarcı yaklaşımınız önem kazanıyor. Hele ki, TurkNet'e şikayet kaydı açıp, onlar da Telekom'a bildirdikten sonra, Telekom saha ekibine sizin pop noktasında denk gelirseniz derdinizi anlatıp çözüme ulaşabiliyorsunuz.
5- Yani TurkNet, açığa bilet satıyor. O uçuşa gelen yolcu sayısı, uçağın kapasitesi kadar veya daha az ise, ne ala. Yok eğer o uçuşa, tüm açığa satılan biletli yolcular geldiyse... hızınız düşüyor.
.
Naçizane önerim; eğer ki görece lüks bir muhitte veya iş merkezlerinin yoğun olduğu bir muhitte değilseniz, TurkNet bakır kullanmayın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı