TurkNet'e geçmeye değer mi?

Eshler

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, yıllardır Kablonet kullanıcısıyım. Fakat durduk yere kesilen internet oyuncuların laneti olan zaman zaman yükselen pinglerden bıkmış bulunmaktayım. Türkner altyapısını sorgulattığım zaman maalesef binanın eski olmasından ve oturanların çoğu kesiminin yaşlı olmasından dolayı apartmanın önüne kadar döşenen fiber kablolar apartmanımızda yok. 81 megabit 8 upload sunan VDSL seçeneği veriyorlar. Şu an kullandığım paket upload 6 megabit ila 8 arasında 100 Mbps olarak kullanmaktayım. Sizce TurkNet'e geçmeye değer mi? Fiber kullanmak istesem de benden başka isteyen olduğunu düşünmüyorum. 1 kişi için kurulum yapacaklarını da sanmadığım için eski sisteme mecbur kalıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 3 ay kadar fiber altayapıda denedim açıkçası TT ile arasında çok bir fark göremedim (zaten aynı altyapıyı kullanıyorlar). Tek farkı yurt dışı çıkışlarının farklı olması o da yurt dışı bağlantılı oyunlarda 5-10 ms ping etkiliyordu. Bunun dışında Turknet taahhütsüz olduğu için yapılan zamlardan direkt etkileniyorsunuz, Türkiye gibi bir ülkede tahhütsüz paket kullanmak cebiniz için fazla riskli bence ki ben sırf bu yüzden TT'a geri dönüp 2 yıllık taahhüt yaptım, bilemiyorum fiber altyapıda olduğum için belki de bana fazla farketmedi ama Türkiye'de taahhütsüz paket kullanmak bizim gibi insanlar için fazla lüks bence. Asıl sorunun cevabına gelecek olursak, Gigafiber olmadığı sürece bence değmez.

Kablonet kendi kablo televizyon altyapısı üzerinden internet sağladığı için Türk.net'ten alacağın hizmete göre farklı bir altyapı üzerinde yer alıyor.

Türk.net'i ise VDSL olarak Türk Telekom altyapısı üzerinden kullanıyor olacaksın. Tavsiyem elindeki bulgurdan olmadan önce Türk.net'e paralelde internet başvurusunda bulunman olacaktır.

Türk Telekom ekipleri evine gelip VDSL altyapı kurulumunu tamamlasın. Ardından kullanım senaryona göre (oyun, video vs.) test et ve takip et. Eğer memnun kalırsan Kablonet aboneliğini iptal ettirir, devam edersin. Kalmazsan Türk.net aboneliğini iptal edersin olur biter.

Ben 3 ay kadar fiber altayapıda denedim açıkçası TT ile arasında çok bir fark göremedim (zaten aynı altyapıyı kullanıyorlar).
Konuyu açan kullanıcı Türk Telekom xDSL altyapısında bir internet kullanmıyor. Türksat KabloTV altyapısında bulunan KabloNet hizmetini kullanıyor. Bu iki altyapının çalışma prensipleri tamamen farklı.

Sadece tecrübemi anlattım, normal bir altyapıya geçecekse bile fikir edinmesinde yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…