TurkNet'te sansür var mı?

yoo ??
1750411306461.png

TurkNet'te şu anda Discord, yasaklı siteler vs. gibi direkt girebiliyor muyuz? Bir engel var mı?

TurkNet'te aktif sansür yok fakat mart ayındaki olayda YouTube bant daraltması uygulandı. İlk defa YouTube için VPN açmak zorunda kaldık. TurkNet'te eski özgür TurkNet değil.

TurkNet'te aktif sansür yok fakat mart ayındaki olayda YouTube bant daraltması uygulandı. İlk defa YouTube için VPN açmak zorunda kaldık. TurkNet'te eski özgür TurkNet değil.
Bu bahsettiğin olay tam ne oluyor, ben yeni TTNET den geçtim Türknete VDSL cloudflare dns ile discord erişebiliyorum. DPI Engeli kalkmış gibi görünüyor ve daha stabil bağlantı aynı alt yapı ama daha hızlı foruma çok geç giriyordum çok daha anlık tıkladığımda girmeye başladı.

Bu bahsettiğin olay tam ne oluyor, ben yeni TTNET'den geçtim TurkNet'e VDSL Cloudflare DNS ile Discord erişebiliyorum. DPI engeli kalkmış gibi görünüyor ve daha stabil bağlantı aynı altyapı ama daha hızlı foruma çok geç giriyordum çok daha anlık tıkladığımda girmeye başladı.

Açıklamıştım aslında. Mart ayında bir belediye başkanının tutuklanması ardından gelişen protestolara yönelik, hükümet YouTube platformunda bant daraltması uyguladı. Normalde TurkNet bu bant daraltma uygulamalarını uygulamıyordu.
Eğer yine protesto sonrası bant daraltması uygulanırsa ne demek istediğimi görürsünüz.

Turknet'te sansür yok. DNS ile Discord'a girmek mümkün. Hiç DPi yöntemi vs. denemedim.

Tabii yine bazı siteler de engeller olabiliyor o zaman VPN yine kullan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı