Timucin Bey öncelikle cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkür etmek isterim. Bende yeni bir tane cat8 almıştım. Onu dediğinizi gibi router ile ont cihazı bağlantısı için kullanayım.
Benim bağlantı sistemim biraz garipti maalesef. Ont ile router'ı ev giriş kapımızın yanındaki sigorta girişine yapmışlar, hanımda etrafda kablo olmasın dediği için o kutunun içerisinde wifi üzerinden kullanmak durumunda kaldım. Tabi benim masaüstüm o wifi'den yaklaşık 3-4 oda uzakta. Ayrıca masaüstümde wifi özelliği de yoktu, ancak bir aparat alıp bağlanmak istemiştim. O aparatta ara ara kopmalara sebebiyet verince, wifi extender aldım. Ancak kopmalar devam edince wifi extender'da ethernet kablo çıkışı olduğu için ona bir cat6 takıp onu da Hub'a verdim(daha sonra odadaki bilgisayar sayısı 2 olduğu için). Hub'tan da bilgisayarlara taktım.
Ancak geçen gün öğrendimki, o sigorta sisteminde sizinde gördüğünüz gibi birçok cat6 kablosu var. O kablolar odalara direkt kablo ile interneti bağlantısına imkan veriyormuş. Dün akşam o cat6 kablolarını jackladım. Ancak prize interneti veremedim (prizin arkasını kontrol ettim var bağlantı var aslında). Bir elektrikçi arkadaşımı çağırdım, kablo kontrolünü yapacak. Eğer kabloda sorun yoksa bir şekilde çözeceğim. Eğer sorun varsa router'ı farklı çıkışlara deneyip daha merkezi bir konuma almaya çalışacağım.
Aslında o sigorta kutusunu açtığımda, kısa bir ethernet kablosu ile router'ı laptopa bağlayıp hemen ping testi yaptım. Maalesef test sonucum yine kötüydü. O yüzden router kesinlikle almaya karar verdim. İster kablolu olsun istersen kablosuz.
Önerdiğiniz cihazı Keenetic Ultra çok beğendim. Fiyatı 2.250 TL civarı, Bir de Hero DSL cihazı var o da 1.500 TL civarında. Keenetic Ultra 2,4Ghz'da 800 ve 5Ghz'da 1733 Mbit/s performansa göstergesine sahip, Keenetic Hero DSL 2.4Ghz'de 400 ve 5Ghz'de 867 Mbit/s performans göstergesine sahip. Hero ekstradan bir de dsl modem özelliğine sahip (bunu kullanacağımı düşünmüyorum, zaten ONT veriyorlar). Bir de işlemci modelleri farklı, Hero DSL EN7516GT 900Mhz, Ultra MT7621A 880Mhz ikisi de çift çekirdek (ikisi nasıl bir fark yaratır hiç bilgim yok). Ancak Hero DSL'in işlemcisi Peak DSL ile aynı, sanırım Peak olan da en üst modellerden biri.
Dolayısıyla Ultra ile Hero DSL arasında kaldım. Birinin fiyatı diğerinin de hız performansı arada bıraktı beni. Eğer ping sorunum devam ederse, bunun net bir şekilde ISS'den kaynaklı olduğunu düşünerek Turk telekoma geçeceğim (O hızları veren başka ISS yok). Eğer Turk telekoma geçersemde 200 ya da 500'lük tarifelerden birine geçerim. 500'lük aldığım takdirde de Hero DSL'nin 2.4Ghz dağıtımı bir eksi olur mu diye kafama takıldı. Nihayetinde sürekli olarak bir router almak istemiyorum. Bir kere alayım, beni uzun yıllar götürsün bakış açısıyla almak istiyorum. O yüzden sizin önerdiğiniz Ultra'ya yakınım. Ama arada da kaldım öneriniz beni mutlu eder.