TurkNet'teki yüksek pingi düşürmek için router önerisi

ASUS RT-AX86u üzerinden yaptığım test. QoS ayarı falan aktif değil. Doğal biçimde gerçekleştirdim testi.

Son düzenleme:
Güzel değerler gerçekten. Cihazı kurduktan sonra QoS'i aktif edip dağılımı yapacağım. Pingi minimize eder inşallah.

O konuda hiç şüpheniz olmasın. QoS'i aktif etmeden önce bufferbloat testi yapın. Eğer A ya da B gibi değer almazsanız QoS ayarlarıyla uğraşın. Keenetic'in QoS ayarı, ASUS Router'lardan daha güzel çalıştığını kesinlikle söylemeliyim. ASUS Router'larda QoS'in iyi çalışabilmesi için merlin işletim sistemini kurmak gerekiyor. Keenetic o kadar uğraştırmıyor insanı. Cihazınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmak dileğiyle .

Aynen belirttiğiniz gibi öncelikle QoS aktif etmeden yapacağım, belki ihtiyaç hasıl olmaz .
Çok teşekkür ederim süreçte yorumlarınız ve önerilerinizle destek oldunuz. Bu konuyu okuyan diğer arkadaşlara da ziyadesiyle faydası olacaktır.

Bora bey rica ederim. Her zaman size yardım ederim

Bora bey, Keenetic'in kurulumunda zorluk çekerseniz size videosunu atmak isterim. Sizin için kolaylık olur diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Giga ve Ultra fark etmiyor hepsinin arayüzü ve kurulumu aynıdır. Dilerseniz Ultra'nın kurulumu da atayım. Kafa karışıklığı olmasını istemem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Timuçin Bey, kablolu bağlantıyı tamamladım. Şimdi Keenetic Ultra'nın gönderilmesini bekliyorum. Geldiğinde buradan yine paylaşarım yaparım. Şimdi ZTE ile elde ettiğim BufferBloat test sonucu paylaşayım. Sonrasında Keenetic kurduktan sonra tekrar paylaşacağım Bu değer kablolu bağlantı değeri.

Dosya Ekleri

• Bufferbloat result.jpg
    101,4 KB · Görüntüleme: 45
  • 2.jpg
    16,8 KB · Görüntüleme: 42
Rica ederim Bora bey, size kötü haberim var. 100mbps üstü pakete geçseniz dahi faydalanamayacaksınız gibime geliyor. Speedtestte 93mbps alıyorsunuz. Ben de 100mbps kullanırken 112mbps alıyordum. 100mbps üstü paketlerden birine geçmeden önce ilçe türk telekom müdürlüğündeki santral bölümüne hattınızı sorgulatın derim. Aboneliği iptal ettirmek istediğinizde sonra taahhüt parası çıkmasın cebinizden. Ya da deneme amacıyla 1 aylık Comnet'den bir abonelik alın. Hattınızı önce bir deneyin. Ondan sonra Türk Telekom'a geçin. Eğer bu niyetiniz varsa haberiniz olsun istedim. Sizin santraldeki portlar galiba 100mbps destekli. Benim bir başka forumdan tanıdığım kişi 1GBPS'lik pakete geçti sonra 100mbps'den yukarı hız alamıyorum diyordu. Taahhüt olduğu için de iptal edemiyordu 390TL'lik faturayı her ay ödüyor. Siz de bu sorunu yaşamayın diye yazdım.

Merhabalar Timucin Bey, 100 mbps üzeri çok gelmiyor. İlk yaptığımda 112-118 gelmişti. Ama şimdi 90-95 bandında. Turk telekomu aradığımda 1Gbps görünüyor demişti, ancak sizin uyarınız gerçekten iyi oldu. Ben türk telekom müdürlüğüne gidip sorayım. 1gbps düşünmesem de, 200 ya da 500 düşünüyordum. 100 üzeri olmayacaksa, ya Turknet'de kalırım ya da hala istediğim düzeyde olmazsa Turk telekomun 100mbps'sine geçerim.
Turknet 1gpbs getirse de, taahhüt vermeden denesek ne güzel olurdu .

Comnet önerinizi muhakkak dikkate alacağım şimdi alt yapı sorgulaması yaptım. 1Gbps çıktı. Ben yinede gerçekten verip vermediklerini Türk Telekom Müdürlüğüne sorayım.

Merhaba Bora Bey,
Altyapı sorgulamada 1GBPS olarak görünse de gerçekte alınamayabiliyor. Comnet'i kullanacaksanız uzun süre boyunca marmara bölgesinde oturuyorsanız tavsiye ederim. Comnet'in sunucuları İstanbul Çobançeşme'de. Eğer İstanbul'dan uzakta bir şehirde kullanacaksanız Türk Telekom'u tercih edipte kullanın. Deneme amaçlı Comnet'e geçtiğinizde istediğiniz hızı alabiliyor musunuz alamıyor musunuz ona bakın memnun kalırsanız devamda edebilirsiniz size kalmış tamamen. Ama şunu demek isterim 200mbps ve sonrası hızlarda cidden memnun kalacağınızı söyleyeyim. Özellikle 500mbps için diyebilirim. 1GBPS'e geçmek lüks oluyor. Steam'den oyun indiriyorum hızım 700-800mbps arasında dalgalanıyor. 500mbps'de genel olarak indirme işlemi yaptığınızda daha stabil hız alacağınızı düşünüyorum ve 40-60mbps arası da upload hızı alacaksınız.

Evet şuan için 200 ve 500mbps seçenekleri benim açımdan daha uygun gibi. Keenetic de yola çıkmış. Gelsin ilk deneyimlerimi hemen paylaşayacağım.
Bu arada arkadaşlarım da aklıma giriyorlar. Wifi 6 desteği olan bir cihaz alsaydın keşke diye. Sizce, Wifi 6 desteği olan bir cihaz ile (tabiki bütçem yine maksimum 2k olacak) benim aldığım cihaz ciddi fark yaratır mı? Örneğin Asus'un RT-AX55 cihazı var wifi6 destekli ax1800 fiyatıda 1800 civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…