Tutanak tutulursa sicile işler mi?

581391

Decapat
Öncelikle iyi günler. Oldum olası lise tutanaklarından korkmuşumdur. Diyelim ki bir konudan tutanak yedim, sicile işlenir mi? İşlenirsede çok büyük bir sıkıntı çıkartır mı?

Öncelikle bu tutanak denilen kağıdın yönetmelikte hiçbir karşılığı yok. Yönetmelikte tek karşılığı olan disiplin cezasıdır. Bir tutanakla da disiplin cezası almazsınız. Disiplin cezası almanız için disiplin kurulu toplanır, suçunuz tartışılır. Ondan sonra ortak karara varılır, tarafınıza da bildirilir.

Hocam tutanak dediğiniz şey bir durumun tespit edilip yazıya aktarıldığı belgedir tutanak sonucunda ceza yerseniz sicilinize işler tutanak sicilinize işlemez sonucunda aldığınız ceza işler.

Tutanak bir vukuatın nasıl gerçekleştiğini anlatan, olayın hemen arkasından tutulan belgedir. Kaza tutanağı gibi. Suç arkasından tutulmuşsa ve idari işleme konulmuşsa soruşturma açılır. Suçlanan ve suçlayan ifade verir. Soruşturmacı yönetmeliğe göre ceza önerir. İdari amirde bunu onaylar veya bir alt cezaya çevirir. Disiplin suçu ise diplomaya tasdik edilir.

Öncelikle iyi günler. Oldum olası lise tutanaklarından korkmuşumdur. Diyelim ki bir konudan tutanak yedim, sicile işlenir mi? İşlenirsede çok büyük bir sıkıntı çıkartır mı?

Tutanak dediğiniz MEB'de resmi karşılığı olan bir şey değil, diyelim ki biriyle kavga ettiniz ve o an ona şahit olan öğretmen vs. bir kağıda olayı detaylarıyla yazar ve müdür yardımcısına teslim eder. Eğer müdür yardımcısı uygun görürse oda disipline sevk eder. Asıl korkmanız gereken şey disiplinde alacağınız cezalardır. Ben kınama almıştım o yüzden belge alamayacaktım fakat bir şekilde kaldırttım. İnsanlara bulaşmayın ve öğretmenlerinizin gözünde iyi bir izlenim bırakın, o zaman başınıza bir şey gelmesi çok zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı