TV'de monitörden daha fazla FPS alıyorum

Newideas

Centipat
Öncelikle hepinize merhabalar! Arkadaşlar kasamı alalı daha 1 ay olmadı. İlk aldığım zaman TV'ye bağlıyordum (yaklaşık 5 gün kullandım). Şu anda ise monitöre (60 HZ - 1ms) bağlıyorum. İkisinin CS GO'da (aynı ayarlar kullanıldı) aldığı FPS değerleri verilecek olursa; TV 300 FPS (en az 300, en fazla 350), monitörüm ise sabit bir değere ulaşamıyor ve 300 değerine zor ulaşıyor. Sıklıkla 170-180 FPS değerlerine düştüğü oluyor. Ama genellikle 220-250 FPS arasında oluyor.
Kasamın özellikleri şunlardır:
  • Intel Core i5 9400F Socket 1151 9. Nesil
  • Rampage Azor 4x120mm Fanlı 600W Gaming Kasa
  • WD 500GB Blue SATA 3.0 (560 MB Okuma / 530 MB Yazma) SSD
  • ASUS GeForce Dual RTX 2060 Evo 6 GB GDDR6 192Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
  • ASUS Prime B365M-K Intel Socket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2660MHz
  • Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR RAM
Monitörüm ise 60Hz- 1Ms'dir. Ek bir bilgi olarak da aldığım bu kasayı Vatan Bilgisayar'dan aldım.
Bilgisayarla daha yeni uğraşmaya başladığım için darboğaz vs. kavramlardan pek anlamıyorum. O yüzden açıkca anlatabilirseniz yapacağım şeyleri çok memnum olurum. Daha yeni katıldım kuralları okudum lakin bir hata yaptıysam kusura bakmayın. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

TV eğer 720p ise gayet normal bir durum. Çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artmaktadır.
Bu sorunu çözme gibi bir ihtimalim mümkün mü? Yoksa hep bu değerleri mi alacağım ?
Monitörünüz Full HD'dir TV ise HD değildir çözünürlük farkı.
Tıpatıp aynı bir sistem arkadaşımda var lakin onun sadece monitörü farklı (144hz 1 ms). Lakin onun pc'si en az 300 fps veriyor. Tek sorunun çözünürlük olduğuna emin miyiz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı