Tweeter vs Subwoofer

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sizce ilk önce hangisini tercih etmeliyim?

Pioneer mvh S125.
4 tane 16 cm Pioneer kolon
Soundmax 2700.4 amfi.

Hocam şimdi ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Teypte biraz daha bütçe arttırmanı tavsiye ederim cihazın böyle şeylerde iyi olması gerektiği kanaatindeyim aynı şekilde amfide de ama amfi yetecektir 300watt 150rms besliyor. Hoparlör size kalmış araştırmak gerek.

Şimdi hocam açık olmak gerekirse amfiyre bağlı olan ev ses sistemi var 16 Cm'lık midbass gibi bass olayını o hallediyor ama sorun Full modunda olması lpf moduna alırsam aşırı zorluyor diğer 4 hoparlörleri 200 de kesiyorum teypten ben biraz daha tweeter tarafındayım.

Hocam yazdıklarınızda tweeter yok ama bass olayını midbassla hallettiyseniz dikkatli olmanızda fayda var yakabilirsiniz çünkü. Eğer midbass ise sorun olmaz.

Hocam yazdıklarınızda tweeter yok ama bass olayını midbassla hallettiyseniz dikkatli olmanızda fayda var yakabilirsiniz çünkü. Eğer midbass ise sorun olmaz.

Evet haklısınız yanlışlıkla yaktım 1 tanesini
O zaman tss20 alıyorum sistemde tweeter yok çünkü bir de hocam ben tweeterları ayrı ayrı mı amfiye gireyim tek kanala mı yanlış hatirlamiyorsam 8 ohmdu tweetler.

Ben konuyu yanlış anlamışım ya şimdi toparlayalım. Yazdıkların elinde olanlar, soruda tweeter mı alayım yoksa subwoofer değil mi? Eğer öyleyse tweeter alabilirsiniz. Bass olayını halletmişsiniz ama dediğim gibi dikkat etmekte fayda var, tweeterların başına gelenler bass vurmaktan midlerin başına gelebilir. Tweeter her tesisatta olmalı bana göre çünkü bayağı farkettirebiliyor. TSS-20 orjinalini bulabilirsen çok iyi olur ama daha iyi alternatiflerede yönebilirsim hocam. Aracımda Cadence CVLT-45 Dome Tweeter kullanıyorum çok memnunum.

Son düzenleme:
Hocam internetten alıcam Vietnam yapımı oluyor diye biliyorum japon bulmak çok zor ben hem görünüş açısından hem sesini herkes övdüğü için denemek istemiştim ve tweetleri amfinin 1 ve 2. Kanalına giricem hpf modundan kesim yapacağım doğru muyum?

Ve ön camın sağ soluna koyacağım o yüzden o tip dome tweeterlara pek yonelmek istemiyorum benim için önemli olan görünüş ve sesin iyi olması (kulak tırmalamaması vs.)

Hocam senin gibi bende TSS-20'ye çok meraklıyım denemek istiyorum aslında ama Vietnamda o zevki alamayacağımı düşünüyorum. Ah Japon olsa üstüne bir de eski logolu olsa... Kenwood KFC-T40A daha iyi olduğunu söylemişti tesisatçım onu da denemek istiyordum aslında.

Eğer cama koycaksanız dediğiniz gibi yüze vuracağı için biraz tırmalayabilir. İstersen For-X TX-19'a bakabilirsin. Kapıdaki midlerimin üstünde bunları kullanıyorum memnunum diyebilirim hem ufak hem de camın orda sırıtmayacağını düşünüyorum. Bağlantı konusunda yanlış bilgi vermek istemem ama paralel bağlantı olmalı diye biliyorum internette de bayağı bilgi var.

Evet kenwood konusunda size katılıyorum ama sanırım kararımı TS-S20'den yana vereceğim bağladığımda tecrübelerimi sizinle paylaşırım tekrardan çok teşekkür ederim.

Evet kenwood konusunda size katılıyorum ama sanırım kararımı TS-S20'den yana vereceğim bağladığımda tecrübelerimi sizinle paylaşırım tekrardan çok teşekkür ederim.

Rica ederim hocam beklemedeyim o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…