Twitch 720P OBS ayarları nasıl olmalı?

AhmetNrgz

Hectopat
Arkadaşlar uploadım ort 4.8 ama arada 4.5'e de düşüyor. Bana en sağlıklı 720P için bir OBS ayarlarını atabilir misiniz? Sistemim R5 3600X ve RTX 2070S Gaming X Trio falan var download olarak 50 Mbps pingim 9 YouTube'den de video atarsanız sıkıntı değil ben 4000 civarı bitrhrait veriyorum oyunda lag oluşuyor anlamadım gitti arkada müzik de dinliyorum. Yardımcı olursanız çok makbule geçer bu arada PUBG yayını açıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ya diğer ayarları nasıl yapmamı önerirsin işlemciden mi yoksa ekran kartından mı vereyim yayını ve yayın drob yiyor nedeni ne olabilir?

İşlemciden verirsen daha kaliteli görüntü verirsin. OBS ayarlarında çıkışı seç. Output mode kısmından Advanced'ı seç.

Encoder'ı X264 yaparsan işlemciyi kullanırsın. Bitrate'i 3500 ver, Anahtar Kare aralığını 2 saniye yap. CPU kullanım ön ayarını fast yap.

1.jpg

Ayarlardan video kısmına gel. Downscale Filter kısmını Lanczos yap, Integer FPS kısmını 60 FPS verebilirsin.

2.jpg

İşlemciden verirsen daha kaliteli görüntü verirsin. OBS ayarlarında çıkışı seç. Output mode kısmından Advanced'ı seç.

Encoder'ı X264 yaparsan işlemciyi kullanırsın. Bitrate'i 3500 ver, anahtar kare aralığını 2 saniye yap. CPU kullanım ön ayarını Fast yap.

Eki Görüntüle 630457

Ayarlardan video kısmına gel. Downscale filter kısmını lanczos yap, ınteger FPS kısmını 60 FPS verebilirsin.

Eki Görüntüle 630460

Ben OBS kullanıyorum ama?

Ben OBS kullanıyorum ama?
OBS için de aynı ayarlar geçerli. Neredeyse her şey aynı tema farklı sadece. Ben ekran kartı daha iyi görüntü veriyor diye biliyorum ki çoğu yayıncı özellikle NVIDIA ekran kartı üzerinden yayın yapıyor. NVIDIA kartlar renkleri daha güzel veriyor.

Video kısmında base çözünürlüğü kullandığın çözünürlük, çıkış çözünürlüğünü yayın çözünürlüğü yapmayı unutma.

Ekran kartı üzerinden yayın yaptığın zaman drop muhtemelen çözülecek ama oyunda bir tık performans kaybedeceksin. İkisini de dene akıcılığa ve kaliteye bak kararını ver.

Yayın esnasında drop olunca OBS üzerinden donanımsal mı yoksa upload kaynaklı mı drop yediğini kontrol et.

OBS için de aynı ayarlar geçerli. Neredeyse her şey aynı tema farklı sadece. Ben ekran kartı daha iyi görüntü veriyor diye biliyorum ki çoğu yayıncı özellikle NVIDIA ekran kartı üzerinden yayın yapıyor. NVIDIA kartlar renkleri daha güzel veriyor.

Video kısmında base çözünürlüğü kullandığın çözünürlük, çıkış çözünürlüğünü yayın çözünürlüğü yapmayı unutma.

Ekran kartı üzerinden yayın yaptığın zaman drop muhtemelen çözülecek ama oyunda bir tık performans kaybedeceksin. İkisini de dene akıcılığa ve kaliteye bak kararını ver.

Yayın esnasında drop olunca OBS üzerinden donanımsal mı yoksa upload kaynaklı mı drop yediğini kontrol et.

İlk önce bir işlemciden deneyeyim drob yaşarsam karta geçerim.

Encoder'ı X264 yaparsan işlemciyi kullanırsın. Bitrate'i 3500 ver, anahtar kare aralığını 2 saniye yap. CPU kullanım ön ayarını Fast yap.

Eki Görüntüle 630457

Ayarlardan video kısmına gel. Downscale filter kısmını lanczos yap, ınteger FPS kısmını 60 FPS verebilirsin.

Eki Görüntüle 630460

Aynısını yaptım ancak yine takılmalar vs oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı