Twitch bit olayı nedir?

Bu olaylar çalıntı kredi kartları ile yapılıyor. Ortada ciddi bir suç var. İsterseniz buna "para aklama" bile diyebiliriz. Olay birkaç yayıncının anormal miktarlarda para kazanması değil, daha fazlası var.
50-100 izlenen insanların 6 bin dolar para alması akıl kârı değil.
Kartlar sadece yurtdışı kaynaklı değil, Türkiye'den çalınan kartlar da var.
Bkz:
 
Bunun yayıncıların ne kadar kazandığının sızdırılmasıyla bir alakası yok. Bir sürü yayıncının fake bit işlerine girip, kara para aklayan çetelerle iş birliği kurarak çok ciddi meblağlar kazandıkları ortaya çıktı.
 
Twitch'de yayıncıların hangi yoldan ne kadar para kazandıkları sızdırılmıştı yakın bir tarihte. Ortalama 50-100 izlenen yayıncıların bit sayesinde günlük 2000-3000 dolar civarlarında kazanması normal şartlarda imanksız. Bu bitler çalıntı kredi kartları ile satın alınıyor, Twitch üzerinden bit satın alınıyor ve yayıncılara atılıyor. Sonra para bölüşülüyor. Normal bir internet sitesinden ürün aldığınızda bunu takibini yapabilirler. Ancak anonim bit atıldığı için paranın takibini Twitch bilgileri vermediği sürece yapılamıyor. Bu da yanlarına kâr kalıyordu. Yaptıkları dolandırıcılık ve kara para aklamaya giriyor. 5 ila 10 yıl arası hapis cezası alabilirler. Neler olacağını yaşayıp göreceğiz.
 
Bahsedilen hapis cezasını sadece kartı patlatıp bit atanlar mı alıyor yoksa yayıncılar da ceza alacak mı?
 
Bahsedilen hapis cezasını sadece kartı patlatıp bit atanlar mı alıyor yoksa yayıncılar da ceza alacak mı?
Bit olayının yapılması için, kartları çalan insanlar bu yayıncılara Discord üzerinden ulaşıyor. Yayıncıların onayı takdirinde bit olayı gerçekleştiriliyor. Yayıncıların dolaylı da olsa bir ilişkileri olmuş oluyor.
 
Bahsedilen hapis cezasını sadece kartı patlatıp bit atanlar mı alıyor yoksa yayıncılar da ceza alacak mı?
İki tarafın da ceza alması lazım fakat eğer çeteler kendi anonimliklerini koruyabilirlerse büyük ihtimalle bu olaydan sıyrılıp işlerine devam ederler. Olay yayıncıların elinde patlayacak gibi.
 
Yani örneğin sen bir kredi kartı çaldın çeşitli yollarla. Bende yayıncıyım. Bana bağış yapıyorsun o kart ile, o parayı bölüşüyoruz sonra. Sende kara parayı aklamış oluyorsun. Bit denilen şeyle yapıldığı içinde takibi zor diyorlar ama o sistemi bilmiyorum hiç.
 
Ne kadar para kazandıkları bir süre önce sızdırılmıştı. Niye dün patladı birisi olayı anlatabilir mi?
Sen yayıncı ol. Ben bit gönderen dolandırıcı. Belirli bir program var, orada çalıntı kartlar paylaşılıyor. Kim ilk görürse kartın limiti ne kadarsa o kadar alışveriş yapıyor. Benim de elimde bu fırsat olduğu için yayıncılara çalıntı kart değil de yurt dışında reklam izleyerek bit kasıyorum diye iş teklifi götürüyorum. %50 senin olsun %50 benim. Bu şekilde anlaşma yapıyorlar ve tek istedikleri olay uzun süreli yayın yapmaları. Çünkü kartların ne zaman düşeceği belli olmuyor. Ne kadar uzun yaparsan o kadar iyi diye belirtiyorlar. Diğer bir nokta ise partner olmaları. Çünkü partner olmazsa bitten çok fazla kesinti yapıyor Twitch. Daha sonra ben bitleri atıyorum kart geldikçe sende ay 15 olduğunda Twitch paranı yatırdığında bana %50'sini gönderiyorsun ama banka hesabına değil. Bitcoin olarak cüzdana gönderiyorsun ve izini kaybettiriyorsun. Bu olayları Jahrein'den önce ortaya atan kitle Knight Online kitlesidir. En çok çürük elmada buradan çıkmıştır. Bir arkadaşımızın ben sana güvenmem eğer bu olaydan yanarsam beraber yanarım dediği için kişinin yaklaşık 2 yıl önce tüm bilgilerini almıştır. Bütün deliller, bilgiler mevcuttur. Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Kişilerden tehdit mesajları gelmektedir. Bazı arkadaşlar tehdit mesajları yüzünden evlerine gitmemektedirler. Olay aslında sanılandan büyük. Milyon dolarlar aklanmış. Twitch bu konuda sessiz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…