Twitch Bitrate sürekli düşüyor

Makaleler
5
Yer
Sancaktepe/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Merhabalar;

Türk Telekom abonesi olduğum süreçte hiçbir şekilde bitrate ile alakalı sorun yaşamıyordum.
Sonrasında Netspeed tarafına geçiş yapmıştım en az 2 yıl önce. Bu geçiş sürecinden sonra Twitch bitrate sorunu yaşamaya başladım ve haliyle yayın açamadım.
Netspeed üzerindeki uzun süreç sonrası bir çözüm sunamadıkları için ve yan gelip yatan üst birimleri olduğu için, başarısız bir yönetim ve çalışma durumlarından kaynaklı ISS değiştirme kararı almıştım.
Şu an Gıbırnet kullanmaktayım. Bu İSS üzerinde yine aynı sorunum oluşmakta.

Facebook ve Youtube üzerinde hiçbir sorun yaşamıyorum yayın açmaya kalktığım zaman.
Facebook üzerinde yayın denedim ve açmaya da başlamıştım. Ancak seviye atlama programını geçsem dahi 1080p çözünürlükte kalite kaybı yaşattığını fark ettim. Bu sebeple Facebook üzerinde yayın açmayı bıraktım ve çözüm aramaya başladım.

Youtube üzerinde ise gelişmek gerçekten zor ve ortamı çok az. Bu sebeple hiçbir şekilde başlamaya, emek harcamaya değmez canlı yayın için.

Diğer yayın platformlarını dahi denedim. Ancak sistemsel olarak bot basıldığını gördüm. Bu durum hiç hoşuma gitmedi ve geri çekildim o alanlardan.

Twitch üzerinde nasıl bir sorun yaşadığımın detaylarına inmek gerekirse şöyle anlatayım.

1080p 60 FPS için 6000 bitrate ile yayında bitrate 3000-3300 arasına düşüyor genel olarak ve sık oluyor. Daha altına indiği ve ciddi ciddi 600'lara kadar düştüğü oluyor.
1080p 30 FPS için 4500 bitrate ile yayında 1080p 60 FPS üzerindeki sorun birebir aynısı yaşanmakta.
720p 60 FPS için 4500 bitrate ile yayında bitrate 1080p sorunun birebir aynısı yaşanmakta.
720p 30 FPS için 3500 versem yine aynı durum mevcut.

Kodlama ve işleme ile akalı hiçbir hataya düşmezken sadece ağ hatası yüzünden çekmediğim çile, yapmadığım işlem kalmadı.

Facebook ayarlarım ve 15 dakikalık test yayını sonucu.
Normalde oyun oynayarak yapacaktım bu facebook testini zaten hiçbir sorun yaşamıyorum mantığında. Ancak Twitch üzerindeki testlerle aynı olsun diye yapmadım.

OBS otomatik yapılandırmada işlemci ve ekran kartı üzerindeki sonuçları paylaşıyorum.

Gördüğünüz üzere otomatik yapılandırma dahi 1080p 60 FPS 6000 bitrate verebileceğimin sonucunu sunuyor.

Twitch üzerindeki kendi ayarlamam ise facebook üzerindeki ayarlarımla birebirdir. Sadece yayın açılacak yer ve yayın anahtarı seçimi değişiyor.
Bunlarda asıl ayarlarımla çıkan sonuçlar;

Gıbırnet Whatsapp üzerindeki konuşma yapan yetkili kişi önce benim ayarlarım ile alakalı sorun olduğunu diretti. Sonra ispat atarak bu durumu çürüttüm.
Sonra ispatlarım üzerine Twitch kaynaklı sorun olduğunu belirtiyor. Bundan kaynaklı çözüm sunamadıklarını belirtiyorlar özetlemek gerekirse.

Türk Telekom dahil Gıbırnet, Netspeed, Millenicom, TurkNet ve diğer ISS firmalarından hizmet alıp Twitch üzerinde yayın açan arkadaşlar varsa test ve yayın sonuçlarını atarsa memnun olurum. İspat olarak kullanacağım.
Yayın açmadığı halde destek amaçlı kaynak olması gerekçesiyle test sonucu oluşturup atan olursa yine memnun olurum.

Destek yorumlarınızda abonesi olduğunuz firmayı, paketi yazmayı unutmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…