İnternet altyapı türünüz nedir? VDSL altyapıyla yayın yapmaya çalışıyorsanız, her ne kadar upload hızınız 14-16Mbps olsa da istediğiniz verimi almanız mümkün olmayabilir.
Fiber altyapı var hocam, VDSL değil.
Bitrate'den çok bilgisayar donanımı yayın kalitesini daha çok etkiliyor.
Asıl olay bu aşamada çıkış kodlayıcısıdır, kodlayıcınız ne kadar güçlü ise o kadar kaliteli görüntü verebilirsiniz.
Örneğin; 7950x3D ile en yüksek kodlama kalitesinde 3K bitrate ile sizin 5600X ile verdiğiniz 6K orta kodlama kalitesindeki yayın ortalama aynı gözükecektir.
Şu an RTX 3K ve RTX 4K serisi nvec ile çok iyi görüntü kalitesi yakalayabiliyor, şu an Nvec'den daha iyi bir teknoloji çıkmış olmalı 'en son çıkaracaklarını söylüyorlardı'.
Sistem özelliklerinizi belirtin, işlemcinize göre verebileceğiniz en iyi yayın kalitesini yakalamaya çalışalım.
Eğer kartınız RTX 2000 veya 3000 serisinden ise Nvec'in en yüksek ayarı ile denemeler yapabilirsiniz.
O sırada benim R3 ve Vega 8;
Şaka bir yana sırf denemek için yapmıştım dediğiniz gibi tamamen donanım alakalı. Ama hoşuma gitti, ekran kartı için para biriktirmeye başladım.
OBS yükledim, daha sonra 6.000 bitrate 720p bir yayın açtım, sonra Görev Yöneticisi'ni açmak gibi bir gaflette bulundum. Sadece OBS yüzde 47 GPU kullanıyordu, sanırım internetim izin verse dahi yayın açıp YouTube izlemekten başka bir şey yapamıyorum.
Ayarlardan 720p yerine 1080p yaptım, o dönüştürme işlemi yapılmazsa GPU kullanımı azalır diye düşündüm, doğruda çıktı. Yüzde 30-34 civarına düştü ama hâlâ yeterli değil.
Pardon hocam Twitch Studio yazmışsın, OBS olarak varsaymıştım. Maalesef verdiğim ayar size işler mi emin değilim.
OBS yükledim hocam, dediğiniz ayarları yaptım ancak önceden de yazdığım gibi, donanımım intenetin izin verdiği kaliteye izin vermiyor. Zamanında zar zor R3 3200G ve 16 RAM'li bir APU sistem toplamıştım. Bu ayarlarda oyun açınca 10 FPS falan veriyor. Ama bu 10 FPS biraz garip, CS açtım ilk test etmek için, girdim botlarla 90-110 FPS falan sonra Alt Tab attım, bitrate düzenli mi diye sonra döndüm oyune 10 FPS sabit. Pek anlamadım bu işi.
Evet, artık yeni bir sorum var.
Yayın sırasında oyuna ilk girdiğimde her şey normal, Battlefield 1 ve CS'de denedim. Ama oyun sırasında Alt Tab attığım zaman, tekrar oyuna dönünce FPS yok oluyor. Normal FPS'den daha düşük alıyorum ama Alt Tab atınca böyle oluyor. OBS'in GPU kullanmasını yüzde 25'lere kadar düşürebildim ama bu sorun ortaya çıktı. Bitrate 6000 şu anda.