Twitch izleyici kazanmak için tavsiyeler

İzleyici kazanmak artık çok zor ya çünkü binlerce yayıncı var kimse gidip altlarda bulunan yayınlara gitmiyor bende 1 haftadır düzenli yayın açıyorum 1 haftada toplam 10,15 kişiyle tanıştım bu işe başlayacaksan aşırı sabıra ihtiyacın var direkt büyüyemezsin ve büyümek için 2 seçeneğin var.
Ya oynadığın oyunu çok iyi oynayacaksın ki seni izlesinler.
Ya da makaran, sohbetin saracak insanlar konuşman ve sohbetin için izleyecek yoksa yayın açıp oyun oynayarak asla bir yere gelemezsin.
Eğer Twitch'te büyük yayıncının bir moduysan veya ekibindeysen her zaman 1-0 öndesin çünkü oradan ünlenirsin kitle toplarsın en azından
Ben 1 yıl YouTube'da içerik ürettim 1 milyon izlenmem vardı sonra Twitch'e geçtim şimdi iştirak programına başvurdum onaylanırsa buradan devam ederim sanada bol şans umarım başarabilirsin.

Konunun üstünden neredeyse 2yıl geçti biliyorum fakat eğer cevap verebilecekseniz bir şey sormak istiyorum. Bende bu sektöre girdim bu son 3 4 gündür hasta olduğumdan adamakıllı yayın yapamadım fakat ilk haftada 10 takipçi ve ortalama 1.3 izlenmeye sahip oldum şu an 2. haftanın 3. günündeyim 17 takipçim var ortalama izlenmem 1.46 günlük saat 18:00 veya 19:00 da yayın açıyorum sohbet sararsa saat 23:00'a kadar sarmazsa 22:00 gibi kapatıyorum baktığım kadarıyla şu an konu sahibinin 435 takipçisi var sizin takipçilere bakmadım fakat sizin de bu sektörde şu an olduğunuzu düşünerekten bilgi almak isterim mesela nasıl daha fazla sohbet odaklı izlenme kazanırım yani izleyici beni hem izlesin hem de sohbet etsin istiyorum para gibi konular önemli değil şu an sadece yayında 5 6 kisi dahi olsa sohbet etmek istiyorum fakat genelde 2 3 kisi izlediğinden sadece arkadaşlarım izliyor kendi aramızda sohbet ediyoruz bu da belli bir yerden sonra sıkıcı oluyor hani bu hem sohbet için hem de etkileşim için ne yapmam lazım.

1.Hatan prime zamanda yayın açma
akşam 6 ve 12 arası prime time olarak geçer ve o zaman bütün büyük yayıncılar açar
2.Hatan
Twitchten artık açma Kick'e geç KCİP programından günlük para alıyorsun izlenme başına
10 izlenen biri bile aylık 200-300 dolar alıyor

Ben Twitchte ortalama 50-70 izlenen birisiydim 8-9 ay önce saldım 20-25 abonem vardı
Şimdi geri yayıncılığa Kickte açmayı düşünüyorum ancak şöyle demeliyim ki
Gerçekten arkanda biri yoksa büyümen aşırı zor
bu yüzden bence büyük yayıncıların modları editörleri falan ol oradan yayın açarsa o yayıncılar senin reklamını yapabilir
örneğin X yayıncının ekibinde mod oldun chatte göründükçe millet seni tanıyacak sevilirsen ekibe girersin konuşman sarar eğlencen sararsa zaten millet seni izler
Erayın ekibinden örnek vereyim
yeni gelen biri oyunları çok iyi oynuyor diye eray ekibine almıştı moddu şimdi adam 500 altı izlenmiyor

Bence artık tek başına yapamazsın yayıncılık konusunda aşırı zor

Aslında 1. hata olarak doğru söylüyorsunuz fakat 2. hata kısmına o kadar da katılamadım çünkü Kick bana çok karışık geldi
Karman çorman şekilde sanki yeni platform diye daha zorlayıcı geldi büyük ekiplerde veya izlenen kişilerin modluğunu yapmamda zor çünkü en az 1yıl boyunca sohbetlerinde aktif veya Discord'larında aktif olmam gerekiyor o kadar zaman yayın açsam belki 500 izlenmem ama kemik kitle elde ederim diye geliyor.

Şeyde yapabilirim 2 tarafada yayını veririm hangi tarafta izlenirse o tarafa yoğunlaşayım.

Hocam merhaba bende yeni başlayacağım Kick'te tavsiyeleriniz nedir ve saat kaç gibi yayın açmak mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…