Twitch kanalı büyütmek neden bu kadar zor?

ShadeGG

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD R5 5500
MB: MSI B550-A PRO
GPU: MSI RTX 3060TI VENTUS
RAM: GSKILL RIPJAWS 16GB (2x8) 3600MHz 16CL
SSD: SAMSUNG 980 PRO 1TB
PSU: COOLERMASTER MWE 80+ BRONZE 600W
KASA: MSI MAG FORGE 112R
Meslek
Grafiker
Selam arkadaşlar. Bu benim forumdaki ilk konum. 2 yıldır Twitch üzerinde bazen düzenli bazen dağınık yayınlar yapıyorum ama nedense keşfedilemiyorum ya da farklı bir durum var. Bilgisayar ekipmanlarım gayet iyi yayın yapmak için. İnternetim de ortalama. Ama yayınlara kimse gelmediği için yayınlarım çok boş geçiyor. Genelde tek başıma yayın yapıyorum, arkadaş çevrem çok geniş değil bu yüzden oyunlarda beraber oynayacak arkadaşım falan da yok.

Kişisel hayatımda grafikerlikle ilgilendiğim için kanalın görsel anlamda hiçbir eksiği yok. İnsanlar biraz yayınlarıma gelseler, sohbet muhabbet etsek belki sevecekler ama kimse gelmediği için yayınlarım çok boş ve sessiz geçiyor. Yayın sonunda "izleyen olduysa teşekkür ederim" diyerek kapatmak çok kalp kırıcı oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne oynuyorsun, bilindik oyunlar(cs, lol vb.) ile izlenmeni arttırman için pro seviyeye yakın oynaman lazım. Diğer türlü yeni çıkmış oyunların yayınlarını yapmak en mantıklı şeylerden biri.
Bilinmeyen birinin sırf muhabbeti güzel diye ünlü olması artık imkansız.

Link atar mısınız? Gelmeye çalışacağım.

Youtube anasayfasina cikan bir video algoritmaya girebilecek kadar iyi oluyor. Twitch'de ise canli yayin oldugu icin anlamak icin uzun sure izlemen gerekiyor. Izleyecegin kisinin seni eglendirmesi gerek. Bu yuzden onyargilar ortaya cikiyor.

Size onerim: Youtube ile baslayip populer olunca twitch kanali acmak. Cunku gunumuzdeki cogu unlu bunu yapiyor.

Çünkü artık bu işi yapan çok fazla insan var ve sizin yaşadığınız durumu yaşayan milyonlarca insan var dünyada. Bu sektör gün geçtikçe daha da büyüyor ve bu da maalesef sizin gibi yayıncıları kötü etkiliyor. Bir şekilde keşfedilmeniz lazım ama bu genellikle şansa bağlı. Garanti biraz kitle kazanmanız için bence yapmanız gereken iki şey var; ya bir oyunu çok ama çok iyi oynamanız lazım ki çok kolay ünlenebilesiniz, ya da ünlü bir yayıncının sizin reklamınızı yapması lazım ya da o yayıncıların ekiplerine bir şekilde dahil olmalısınız. Onun dışında diyeceğim bu sektör gerçekten çok zor, hele de günümüzde. Maalesef.

Artık bu tarz platformlara tutunmak çok zorlaştı. Eskisi gibi çoğu kişi açıp yeni bir yayıncı bulma arayışına girmiyor, direkt olarak eskiden var olanları izliyor. Global'de bilmem ama Türkiye için durum böyle. Eğer ki denemek isterseniz metayı takip ederek yeni çıkan oyunları oynamayı deneyebilirsiniz.
Onun dışında ise ben en mantıklı çözümü prim de/reklam da buluyorum.

Twitch'de herkesin gördüğü üst sıralardaki 50-100 yayın/yayıncı. Ancak onların altında yüzlerce 0-5 izleyici arası yayıncı var. Demek istediğim Twitch kitle edinebilmek için çok zor bir platform. Youtube'da editli ilgi çekici içeriklerle, bol bol shorts kesiti paylaşımlarıyla biraz kitle edinip girerseniz başarılı olabilirsiniz belki.

Hacı 10-15 çar açak alttan izleyek seni. Maymunlar oluyor da sen olamaz mısın? Şaka bir yana çok ama çok kaliteli sosyal medyada içerik üreticisi gördüm ben keşfedilmemiş ve az takipçisi olan. Maalesef sosyal medyada maymunlar 2M olurken bir o kadar da sağlam adamlar da 200 olamıyor.

Linkini atar mısın twitch kanalının? Yayınlarına gelmeye çalışırım.
Prof seviyede bir oyuncu değilim, genelde valorant oynuyorum. Eski cs dönemindenim, csgo2 yi bekliyorum başlamak için. Valorantta yüceliğin olmadığı dönemlerde neredeyse ölümsüzlüğe kadar çıktım. Aimim kötü değildir, tracker.gg sitesinden verilerime baktığımda ortalamanın bir tık üstünde bir oyuncuyum. Amacım ünlü olmak değil, eğer öyle olsaydı 2 yıl yayın açmaya devam etmezdim. Tamamen insanlarla tanışıp vakit geçirip eğlenmek için yayın açıyorum.
Link atar mısınız? Gelmeye çalışacağım.
Evet, youtube tarafına da girdim biraz. Yani yayınlarımdan clip alıp shorts falan atıyorum.
Evet, işi yapan çok fazla kişi var ama bi tek ben miyim yeni insanlar keşfeden anlamadım? Twitch üzerinde pek çok kişi keşfettim kanallarına gidip sohbet ettim falan.
Haklısınız, platform çok fazla büyüdü. En çokta şu gereksiz kadın yayıncıların prim yaparak kendilerini öne çıkardıkları dönem piyasa çok değişti ve çok fazla gereksiz kanallar açıldı amacı belli olan. Metayı takip etmek çok zor, yeni çıkan oyunları almak da çok zor. Yapabildiğim tek şey Valorant, cs gibi sürekli aktif olabilecek oyunları oynamak. Prim reklam için de çok sanmıyorum güzel fiyatlar vereceklerini.
Evet, shorts konusunda girişimlerde bulundum. Umarım izlenmeye başlar. Edit konusunda kendimi biraz iyileştirmem gerek. Premiere pro kullanmayı bilmiyorum. After effects e baya hakimim ama orda da renderlar çok uzun sürüyor ve dosya boyutu çok çıkıyor.

Gerçekten üzüldüğüm bir nokta. Ünlü olmakta derdim değil chatte 2,3 kişi bile olsa sohbet edip goy goy döndürsek yeter. Ne biliyim işte salak bir hareket yaparım güleriz eğleniriz dalga geçeriz. Ben yayınları günlük hayattan kaçıp kafa dağıtmak için açıyorum. Piyasada düşük yayıncılara pek çok kez yardım ettim, grafik paketleri yaptım bedavaya. Çünkü düşük yayıncıların kendilerine kaliteli yatırım yapacak durumları yok ben de onlara o şekilde yardım ediyordum ama işte gel gör ki hepsi gitti, selam yazan dahi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…