Twitch, Kick yayınları donuyor

cruzershi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba uzun zamandır bu sorunla uğraşıyorum bıktım artık. Sorunum örnek vermem gerekirse bir yayını açıyorum 1-2 saniye sonra donuyor. YouTube sayfalar bazen geç yükleniyor. LoL oynuyorum mesela şampiyon seçme ekranında donuyor kalıyor. Bir anda kendimi oyunun içinde buluyorum rün vs ayarlayamıyorum. Ama oyun içinde bir sıkıntı olmuyor. Kablonet kullanıyorum. Aradım söyledim bizlik bir sıkıntı yok dediler. Anakartı garantiye yollayacağım gibi duruyor çözüm bulamazsam.

Anakartlık bir durum olmayabilir, bu durum uzun zamandır bende de var. Sorunun kaynağını henüz çözemedim fakat 2024 yılında işten eve gelip bir canlı yayın yada dizi/film izleyememek bile son zamanlarda yavaş yavaş çıldırtmaya başladı beni

Sizde mi Kablonet kullanıyorsunuz? Bir sürü sürücü denedim. Kaldırıp tekrardan kurdum. Windows 11'de denedim 10'da denedim sürekli gidiyor PC kullanmaktan keyif alamaz oldum. Oyun oynarken drop vs. olmuyor ama internette gezmek aşırı işkenceye döndü.

Bende de tıpatıp aynı sorunlar mevcut, ben Turkcell Superonline kullanıyorum. Sorun sadece bizde mi yoksa daha birçok kullanıcı aynı sorunu yaşıyor mu bilemiyorum ama çok fazla can sıkmaya başladı, eğer ki bu sorunun kaynağı internet sağlayıcıları ise müşteri hizmetlerini arayıp davalık olacağımı çok iyi biliyorum.

Superonline demek sansür demek. Ben de temmuz ayına kadar kullandım ve Kick yayınları donuyordu. Sebebi ise Superonline'ın bant daraltması uygulaması. VPN bile açılamadığı bir internet verimli değildir. En yakın zamanda kurtulmanız dileğiyle.

Keşke altyapımız uygun olsa da bugün anında farklı bir internet sağlayıcısına yönlensem hocam ama Superonline 200 Mbps download verirken TurkNet 75 Mbps download veriyor. Şu aralar yaşadığım tek sorun canlı yayınların donması, harici olarak bir problemim yok ama çok isterim ki TurkNet altyapısını biraz daha geliştirse de TurkNet'e geçsem. Sıkıntı yaşadığım durumlarda VPN ile bir yere kadar çözülüyor sorun fakat bu sansür olayı iyice sıkmaya başladı insanları, tüm bu olaylar bir yerde patlak verecek ama ne zaman merak ediyorum.

Wi-Fi'de sıkıntı yaşıyor musunuz? Telefonda falan. Telefondan ben yayınları falan sıkıntısız izleyebiliyorum. Bu dediğim olaylar bilgisayarda kablolu bağlantıda oluyor bende. Ya modemin portlarında sıkıntı var kabloyu değiştirdim yeni kablo aldım kabloda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ya da benim anakartımda sıkıntı var başka bir şey gelmiyor aklıma.

Uzun zamandır telefon kullanmıyorum ya da çok az kullanıyorum desem yeridir, vaktim daha çok bilgisayar üzerinde geçiyor ve kick/twitch gibi canlı yayın platformlarında çok fazla takılmalar yaşıyorum. Konuyu uzun uzadıya araştırma gereksinimi duyduğumda karşıma çıkan olaylarda Turkcell'in diğer ISS'lerden çok daha fazla sansür ve bant daraltması uyguladığını öğrendim, VPN ile şu anlık devam ediyorum hayatıma gerektiği yerlerde fakat sizin durumunuzun anakartla ilgili olmadığını, tamamen internete uygulanan sansür ve bant daraltmasından kaynaklı etkilendiğinizi düşünüyorum. Hiç VPN açıp anlık kesintiler oluyor mu ya da yaşadığınız sıkıntılar tekrar ediyor mu diye test ettiniz mi?

VPN vs. denemedim. Mesela dün bilgisayarı açtığımda sıkıntısız kullandım. Akşam kapatıp sabah tekrar açtığımda yine aynı sorun vardı. Modemden başka portu taktım kabloyu şu anda sıkıntı yok gibi gibi. Önerdiğiniz VPN var mı öyle deneyeyim bari.

Benimle iletişime geçebilirseniz oradan bilgi verebilirim, ISS'lerin erişim engeli koymadığı, çalışan 3-4 VPN ancak kaldı neredeyse, buradan VPN ismi paylaşmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…