Twitch üzerinden epin çekilişi yapmak yasal mı?

quepat

Picopat
Daha fazla  
Twitch üzerinden bir süredir yayın yapıyorum Discord'a yönlendirip VP çekilişleri yapmak istiyorum. Bunun yasal boyutu nedir? Dilekçe vermem mi gerekiyor illa yoksa ufak bir meblağ olduğu için yapabilir miyim?

Twitch üzerinden bir süredir yayın yapıyorum Discord'a yönlendirip VP çekilişleri yapmak istiyorum. Bunun yasal boyutu nedir? Dilekçe vermem mi gerekiyor illa yoksa ufak bir meblağ olduğu için yapabilir miyim?
Bildiğim kadarıyla küçük/büyük fark etmez tüm çekilişlerde milli piyango idaresinin izni gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla küçük/büyük fark etmez tüm çekilişlerde milli piyango idaresinin izni gerekiyor.

Küçüklü büyüklü birçok yayıncı yapıyor hepsinin izin aldığını pek sanmıyorum.

Aslında ekran görüntüleri, video kaydı vb. alıp şikayet etsen öttürürler gibi duruyor. Çekilişler kitlenin işine geldiği için de buna kalkışmadıklarından kimsenin haberi olmuyor.

Devlet dese bunları şikayet edene ödül vereceğiz o zaman ortalıkta kimse kalmaz.

Dostum madem cevapları biliyorsun neden soruyorsun?
Biz burada yasal olarak sorumluluğu olduğunu söyleriz. Başkası yapınca ceza alır veya almazı tartışmayız. Yapmıştır, kimse fark etmemiştir veya şikayet olmamıştır senin gözünde sorun yok gibi görünür. Ama yarın bugün bir şikayet olunca yasal sorumluluğu var.

Biz uyarımızı yaparız sorumluluğu sana ait. Yarın bugün yaptığında bu durum ortaya çıkarsa ceza alırsan kendin bu riski almış olursun, bizi ilgilendirmez.

Yani burada insanlar seni pohpohlamak için cevap vermiyor. Sen ama o yapıyor diyerek kendini rahatlatıyorsan sorun yok bizim için.

İyi günler.

Bildiğim kadarıyla kalbında cevap verdiğin için yapan büyük küçük bir sürü yayıncı var yanlış biliyor olabilir misin tarzı bir cevap verdim sadece. Uzun zamandır yapan birkaç yayınca da danıştım konuyu açtıktan sonra miktar büyük olmadığı için sorun olmadığını söylediler. Hukuksal net bir açıklama veya net bir bilgi veren kimse olmadığı için insan ister istemez gelen bilgilere şüphe ile yaklaşıyor. Ayrıca onlar yapıyor ben de yapayım gibi bir ifadem asla olmadı onlar yapıyor acaba yasal olarak doğru mu veya acaba dilekçe mi vermişler demek istedim.

İyi günler.

Bildiğim kadarıyla ifadesi insanlar yapıyor ama izin gerekiyor anlamında değil, özel bir istisnası varsa bilgim yok anlamındaydı. (Örneğin artık Youtube kazançları için şirket kurulmadan sadece banka hesabı açılmasına izin verilmesi gibi..)

Böyle bir istisna olsa zaten sorduğun kişiler sana bu kanun hakkında bilgi verir, "miktar büyük olmadığı için sorun olmadı" gibi bir şey söylemezler.

Yasal olarak evet suç, izin alınması gerekiyor. İstisnası var mı hukuksal olarak sanmıyorum çünkü buna yönelik bir yasal düzenleme paylaşan görmedim. Yaptığında yaptırımla karşılaşma ihtimalin her zaman var. Birinin şikayet etmesine bakar. Sebebi ise şu, sen kanalına trafik çekmek için çekiliş etkinliği yapıyorsun ve bu etkinliğin bir kurum tarafından adil olup olmadığı denetlenmeli ve bilgileri olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…