Twitch yayın izlerken donuyor

Makaleler
7
Merhabalar. Twitch platformunda 1080P 60FPS yayın izlerken çok fazla donma ve takılma sorunu yaşıyorum. İnternetim bence gayet uygun, ancak sebebini bulamadım. Neden olabilir?
1080P 60FPS izlerken çok, 720P ve 720P 60 FPS izlerken arada sırada donma ve takılmalar yaşıyorum.

Servis sağlayıcım: Türk Telekom

Hız değerlerim:

Türk Telekom kendi sitesi:

Speedtest.net Single test:

Speedtest.net Multi test:

Aslında donma olayının internet ile hiçbir alakası yoktur. İnternet sorunlarında çıkacak sorun sadece takılmalardır. Donmalar sistem yetersizliğinden meydana gelir. İleri seviye olmayan çoğu bilgisayar 60fps videoları oynatırken zorlanır. İşlemci mi yoksa ekran kartı mı pek emin değilim ama ikisinden biri veya ikisi de yetersiz geliyor olabilir. Bende bu durumdan şikayetçiyim. Yayın izlemiyorum ama telefonda youtube'da takılırken videolar sinirimi bozuyor ve 480p izlemek zorunda kalıyorum. Tek çözüm sistemi geliştirmek.
Edit: Ayrıca bu sorunlar masaüstünden çok cep telefonlarında görülür. Telefonların sistemi daha düşük olduğu için neredeyse telefonların %80'i 60fps videoları takıla takıla oynatır. Telefondan izliyorsanız çözümü yok, bilgisayardan izliyorsanız çözümü sisteminizi geliştirmektir.

Telefondan mı izliyorsunuz?
Hayır.

Bilgisayardan izliyorum. i5-3230M işlemcim, GT610M ekran kartım ve 4 GB RAM'im var.

PC ise tarayıcı değiştirmeyi denedin mi?
Evet.

Sorun aynı IP havuzunda olduğun kullanıcının interneti yoğun kullanmasıdır. Modemi kapat 10 dk sonra aç ya da Türk Telekom'u ara statik IP kullanmak istiyorum diye beyan et sabit bir adresin olsun. Aynı sorunu bende yaşadım statik IP ile sorunu kalıcı olarak çözdüm.

Tarayıcı üzerinden izlerken de (sorun yoksa) akıcı olması lazım. Son durum nedir?
Kendi programında izlerken herhangi bir donma/kasma/takılma söz konusu değilken herhangi bir tarayıcı üzerinden izlerken 1080P 60FPS, 720P 60FPS ve 720P seçeneklerinde yoğun bir kasma/donma/takılma mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…