Twitch Yayında Drop Oluşması

ThalesBY

Megapat
Yer
Sivas/Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar,
OBS üzerinden Twitch'te 720p yayın yapıyorum. Yayın açıkken oyunlarda yayın kapalıyken aldığım performansı alıyorum yani oynarken FPS, donma, takılma vs. olmuyor. Fakat yayında drop oluşuyor takılmalar oluyor. PUBG oynuyorum genelde sıkıntıyı bir türlü bulamadım. RAM kullanımı oyun oynarken ve yayın açıkken %100'e dayanıyor. Bilgisayar ve internet özelliklerim şu şekilde:

İşlemci: i7 5700HQ
Ekran Kartı: GTX960M
RAM: 8GB 1600Mhz DDR3L
İnternet TürkNet 35Mbps (3Mbps upload)

Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest üzerinde ne kadar upload hızı aldığınızı belirtin. Birde Obs ayarlarında x264 işlemci önayarı hangi modda kullanıyorsunuz?
Turknet 3MB upload versede santrale olan uzaklığınız vs. bu durumu etkileyebilir. Örnek olarak taahhüd yüzünden TTNET kullanıyorum altyapım 4mb upload desteklerken sistemden 2mb olarak sabitlemişler.

O zaman işlemciniz zayıf kalıyor. Yayın yaparken oyunda drop, kasma vb. oluşmaması yayınında aynı şekilde olacağı anlamına gelmez.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Speedtest üzerinde ne kadar upload hızı aldığınızı belirtin. Birde Obs ayarlarında x264 işlemci önayarı hangi modda kullanıyorsunuz?
Turknet 3MB upload versede santrale olan uzaklığınız vs. bu durumu etkileyebilir. Örnek olarak taahhüd yüzünden TTNET kullanıyorum altyapım 4mb upload desteklerken sistemden 2mb olarak sabitlemişler.
Speedtestde WiFi ile yaptığım son 4 testte 2.97 - 3.30 arası upload hızı aldım hocam. OBS ayarlarım ise şu şekilde:
Screenshot_1.png

Teşekkür ederim cevabınız için.

Speedtestde WiFi ile yaptığım son 4 testte 2.97 - 3.30 arası upload hızı aldım hocam. OBS ayarlarım ise şu şekilde:
Eki Görüntüle 294248
Öncelikle ön tanımlı bölümünün amacını anlatayım. Ön tanımlı bölümünde en üstten aşağıya seçenekler var en üstte işlemciyi en az yorandan en aşağıya doğru en çok yoran ayarlar var. Örneğin Ultra Fast'tan Placebo'ya kadar gider. Deneme yanılma yoluyla kendi işlemcinizi kastırmayan en iyi ayarı bulursunuz fakat şimdilik drop işini çözmemiz için Ön Tanımlı bölümünden en yukardaki seçeneği seçin.

İkinci olarak resimde grafik kartı donanım tercih etmişsiniz yani ekran kartından görüntü renderi seçmişsiniz. İşlemcisi i7 veya r7 serisi olmayan hiç bir sisteme yayın açmasını tavsiye etmiyorum. Sizin seçtiğiniz grafik donanma yani NVENCH kodlayıcısı grafik kartı üzerinden renderlamaktadır. (amd üzerinde r5 seriside olabilir) Grafik donanmayı genelde işlemcisi render için düşük kalan kişilerin kullandığı yöntemdir fakat en kötü yanı cpu renderlamasına göre kalitesi aşırı kötüdür ve sadece uploadınız çok iyiyse kullanılabilir. Örneğin x264(cpu) da verdiğiniz 2000 Bitrate kalitesine grafik donanmada ulaşmak için en az 4000 bitrate gereklidir. İşlemci renderi her zaman daha iyidir.

Kodlayıcıyı x264 seçiniz. Yaşadığınız drop bu yüzden olabilir ekran kartı renderi kaldıracak güçte olamayabilir. X264 yani cpu kodlamayı seçtiğinizde ve Ön tanımlı ayarı en üstteki seçeneği seçtiğinizde ve video ayarlarından 480P 30FPS seçtiğinize emin olduktan sonra tekrar deneyin eğer hala sıkıntı varsa sunucu değiştirin. Bazen her zaman hata sizde olmayabiliyor şahsen bende bazı sunucularda drop yerken değiştirdiğimde düzeldiği oluyordu.

Eğer bunları yaptıktan sonrada drop oluyorsa diğer bileşenleri kontrol etmekte fayda var. Aynı zamanda uploadın dalgalı olup olmadığınada bakmak lazım. 4Mb uploadı olupta çok dalgalı aldığı için yayını sürekli droplanan testlerde 3.80 çıkan arkadaşlarımda oldu.

Son olarak 720P30FPS olan standart bir yayın için en ama en kötü 4mb upload gerekmekte. Fps bazlı açık dünya olmayan fazla piksel istemeyen oyunlarda 3mb yeterli olabilir örneğin CSGO, Rainbow Six, LOL gibi ama Pubg tarzı bir oyunda 4MB upload şart ki 3k bitrate ile 720p yi anca besleyebiliyorken 1 mbit'e yakında bize kalması gerekir. Diğer saydığım oyunlarda 2300-2500 Bitrate ile test edin ve ön tanımlı bölümünü kendi işlemcinizin performansına göre deneme yanılmayla ayarlayın.

Ön tanımlı ayarı gerçekten önemli düşük upload değeri alanlar için aşırı iyi bir yöntem. Anlatmak gerekirse bir kartopu oynadığınızı düşünün kar topunu iyice sıkıştırıp düzeltip derli toplu yapıp atmak mı daha iyi yoksa direk karı yerden alıp fırlatmak mı bunu düşünün. Görüntüyü çamur gibi fırlatmak yerine hafif hafif düzeltip atması çok daha iyi. Ne kadar render performanslı işlemci o kadar iyi upload kurtarıcısı :)

@gxc1 Öncelikle bu detaylı ve güzel açıklaman için çok teşekkür ederim. Bahsettiğin ayarlarda Fortnite oyununda 480P'de dropsuz lagsız güzel bir yayın yaptım ama PUBGde yayın yine düşük FPS izleniyor. Bu da notebookumun yetersizliğinden kaynaklanıyor olmalı aynı zamanda upload hızı tabi. Yardımın için teşekkür ederim

@gxc1 Öncelikle bu detaylı ve güzel açıklaman için çok teşekkür ederim. Bahsettiğin ayarlarda Fortnite oyununda 480P'de dropsuz lagsız güzel bir yayın yaptım ama PUBGde yayın yine düşük FPS izleniyor. Bu da notebookumun yetersizliğinden kaynaklanıyor olmalı aynı zamanda upload hızı tabi. Yardımın için teşekkür ederim
Ne demek iyi yayınlar. Yayın hayatınızda başarılar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı