Altta eklediğim video da göründüğü üzere Twitch yayınlarımda Twitch'den herhangi birisi yayınımı izlerken FPS atlamaları oluyor. Videoda özellikle son 10 saniye de FPS atlaması olmadığı an ve olduğu anlar daha çok belli oluyor. Özellikle koştuğumda veya aksiyon sahnelerinde FPS atlamaları çok daha belirgin oluyor. FPS atlaması olmadığı an yayın çok net ve güzel oluyor.
Ayrıca yayın yaparken yayınlarımda sadece verdiğim kaynak ayarları kadar görüntü kalitesi ayarlanabiliyor. Örneğin ben 720 60FPS kaynak görüntüsü veriyorsam izleyen kişi bunu 480P yapamıyor, yayınımda böyle bir seçenek çıkmıyor sadece 720 60FPS seçeneği çıkıyor. Bu sorun neden oluşuyor acaba?
OBS ayarları;
720P 60 FPS için 3500 bitrate veriyorum.
Boyut azaltma filtresi, bilinear (en hızlı ancak boyutlandırma da bulanık görüntü) < Bu ayarın verdiğim bitratein altına düştüğünde görüntüyü bulanıklaştırdığı biliyorum.
Sorunun yüksek ihtimalle OBS ayarlarından kaynaklandığı düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Anlık başka veri paketi de gönderiyor olabilir bilgisayar. Mesela oynadığınız oyun da bir miktar veri gönderir. Biraz daha bitrate düşürerek deneyin. Direk 3000 değil de 3300 veya 3200 gibi sayıları da deneyin.
Anlık başka veri paketi de gönderiyor olabilir bilgisayar. Mesela oynadığınız oyun da bir miktar veri gönderir. Biraz daha bitrate düşürerek deneyin. Direk 3000 değil de 3300 veya 3200 gibi sayıları da deneyin.