VBA32 antivirüs motoru için gayet normal olan bir durumdur. Tarama işlemi gerçekleştirilen çoğu ögelere, yanlış algılama oranından dolayı tehdit damgası vuruyor. Yani Twitch uygulaması içerisinde bir problem bulunmuyor, VBA32 antivirüs motorunda sadece sorun bulunuyor.
Dayz'de topluluk tarafından yapılan launcherı indirdim çok fazla kişi kullanıyor diye taratmıcaktım. Tarattım böyle çıktı. Orada Adware.Gen çıkmaıs tehlike arz ediyor mu? Adware.gen nedir?
Ne kadar doğru bilemem ama bilgisayarıma format atmadan önce Twitch yüklemiştim bir kere açılınca daha da kapanmıyordu, her kapadığımda otomatik açılıyordu. Antivirüs de bir şey bulamamıştı. Dikkatli ol yani.
@drake12, yine aynı şekilde yanlış algılama oranına sahip olan bir antivirüs motoru tarafından tehdit algılanmış.
Örneğin en son attığınız görselde bir tehdit bulan antivirüs motoru olan Jiangmin, VLC Media Player için de trojan sınıflandırmasında bulunuyor.
Yani Minecraft'ın ana sayfasından başlatıcısını indirdiğin için içerisinde herhangi bir tehdit olmayacaktır zaten.
Virus Total üzerindeki taramalarda dikkat etmeniz gereken şey, antivirüs testlerinde yanlış algılama oranı daha az olan antivirüs motorlarının tespit edip etmeme durumu olmamalıdır.