Twitch'te vergi ödeme nasıl oluyor?

Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Yayıncılığa 1 ay önce başladım ve bugün iştirak başarımını açtım. Şu an merak ettiğim şey şu. Ben yayınımı yaparken donate aldığımda vergi otomatik olarak kesilecek mi? Yoksa her ay düzenli olarak vergi ödemesi mi yapmam gerekecek. 17 yaşındayım ve vergi işlerinin nasıl işlediği hakkında gram fikrim yok. Anlatabilirseniz sevinirim.
İkinci sorum ise şu:
Twitch panelimde ayarlara girdiğim zaman iştirak diye bir buton bulunuyor. Buna tıkladığım zaman şöyle bir sayfa açılıyor.

1690915273606.png

Ödeme kaydını oluşturun seçeneğine tıkladığım zaman.

1690915419517.png

Böyle şeyler çıkıyor. Koyduğum resimde yasal şirket adı var bu ne oluyor? Ve yaşım 18'den küçük olduğu için sıkıntı çıkarır mı?
Üçüncü sorum ise şu:
Ödeme kaydını oluşturduktan sonraki adımlarda neler yapmam gerek açıklar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olur. Şirket açmanıza gerek yokmuş. Gidip bir bankaya içerik üreticisi hesabı açmanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olur. Şirket açmanıza gerek yokmuş. Gidip bir bankaya içerik üreticisi hesabı açmanız gerekiyor.

Burada eksik bir bilgi var. Banka hesabı açmak için vergi istisna belgesi alınması gerekiyor. Vergi istisna belgesi alınırken size otomatik olarak bağkur açılıyor. 100TL bile kazansanız aylık bağkur ödemeniz gerekiyor. Banka hesabı yerine şirket açılırsa devlet sadece ilk yıl bağkurunuzu karşılıyor.

Burada eksik bir bilgi var. Banka hesabı açmak için vergi istisna belgesi alınması gerekiyor. Vergi istisna belgesi alınırken size otomatik olarak bağkur açılıyor. 100TL bile kazansanız aylık bağkur ödemeniz gerekiyor. Banka hesabı yerine şirket açılırsa devlet sadece ilk yıl bağkurunuzu karşılıyor.
18 yaşında olmadığı için arkadaş genç girişimciden yararlanamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı