Sorum başlıktaki gibi. Vergi ödememiz gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl ödeyeceğiz? Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin de vergi vermesi gerekiyor mu?
Sorum başlıktaki gibi. Vergi ödememiz gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl ödeyeceğiz? Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin de vergi vermesi gerekiyor mu?
Sanırım veriliyor fakat yayıncılar vermiyor, sen bağış veya abone olunca otomatik kesinti oluyor olabilir, Twitch için ayrı bir vergi kararı çıkmadı diye biliyorum.
Sanırım veriliyor fakat yayıncılar vermiyor, sen bağış veya abone olunca otomatik kesinti oluyor olabilir, Twitch için ayrı bir vergi kararı çıkmadı diye biliyorum.
Dostum sen para kazanmayı aktif ederken vergi numaranı falan veriyorsun otomatik olarak gelen paranın bir kısma vergi olarak gidiyor diye biliyorum. Tabi Türkiye'de yaşıyoruz nefes almak bile vergiyken başka tarzda vergiler var mı bilmiyorum.
Twitch özelinde bir fikrim yok. Ancak 29 yaşından küçük olduğun için genç girişimci sayılıyorsun ve Gelir Vergisi ödemiyorsun. Sadece senden Katma Değer Vergisi kesilecek. O da alana göre değişiyor. YouTube için %18 alınıyor. Tabii iş bununla da bitmiyor. Ailenle beraber yaşıyorsan bir yeri home office olarak göstermen vs. gerekiyor. Detaylı bilgi için şuraya bakabilirsin.