Merhabalar, 2 gün öncesine kadar bir sıkıntı olmayan bilgisayarda böyle bir sorun baş gösterdi. Sanki sistemimin kaldırmadığı bir oyunu ultra ayarlarda açmış gibi kasıyor. Seste herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama görüntü yayını izletmeyecek kadar kötü durumda. Bunun sebebi ne olabilir?
Sorun Twitch'de diye düşünüyorum. Daha 1000 kişinin bile girmediği ülkelere sunucu kurmuş. Türkiye'ye inatla kurmuyor. Ben YouTube'de 4k video izleyebiliyorum Twitch'de 360p izlemek zorunda kalıyorum.
Aslında sorunum yüklenme sorunu değil. Video böyle kasıyor bildiğin. Kaynak çözünürlükte video izleyebiliyorum veya en düşüğe alabiliyorum hiç fark etmiyor görüntü kasıyor. Ama ses herhangi bir bozulma olmadan akmaya devam ediyor.
Düzeltme: Twitch tv açtığım anda sadece video değil Chrome komple kasmaya başlıyor. Sekmeler arası geçmek fareyi oynatmak zorlaşıyor.
Aslında sorunum yüklenme sorunu değil. Video böyle kasıyor bildiğin. Kaynak çözünürlükte video izleyebiliyorum veya en düşüğe alabiliyorum hiç fark etmiyor görüntü kasıyor. Ama ses herhangi bir bozulma olmadan akmaya devam ediyor.
Düzeltme: Twitch tv açtığım anda sadece video değil Chrome komple kasmaya başlıyor. Sekmeler arası geçmek fareyi oynatmak zorlaşıyor.
Explorer daha beter durumda Twitche hiç giremedim bile.
Güncelleme: Sorun Twitch ile alakalı değilmiş arkadaşlar. Bilgisayarımda bulunan indirilmiş video dosyalarını açtığımda bile bilgisayar çok kötü kasmaya başlıyor. Alakası var mı bilmiyorum ama görev yöneticisinde videoyu açtığım anda "Video Decode" kısmı 100 oluyor. Kapattığımda 0 oluyor.
Güncelleme 2: Evet onunla alakası varmış. Ekran kartına gelen yeni güncellemeyi yaptım ve sorun çözüldü. Geçici mi yoksa kalıcı bir çözüm mü bilemiyorum fakat şimdilik sorun yok. Video açtığımda Görev Yöneticisinde ki "Video Decode" kısmı en fazla %20 - %30 ları görüyor fakat üstüne çıkmıyor.
Twitch'te sıklıkla böyle durumlarla karşılaşmak mümkün. Bunu azaltmak için DNS veya VPN gibi şeyler deneyebilirsin. Bir farklı durum ise WiFi ağına bağlı telefon, tablet veya başka bir bilgisayar olabilir. Belli saatlerce bu cihazlar güncelleme yapabilirler yada evden birisi internete de bağlanıyor olabilir.