Twitter'da anonim hesaba dava açılabilir mi?

Ascanyte

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorum o kadar da ağır bir şey söylememiş ancak insanların sırf anonim diye bu kadar rahat bir şekilde hakaret edebilmeleri sinirime dokunuyor. Küfürü birleşik bir şekilde yazdığı için dava edebilir miyim bilmiyorum. Ayrıca kişinin anonim olması da söz konusu. Dava açabilir miyim ve toplam cebimden tahmini olarak kaç TL çıkar?

Twitter her hesabın IP adresine sahip ama bunları paylaşıyor mu pek bilgim yok.

Savcılıktan şikayette bulun. Anonim olması bulunmayacağı anlamına gelmez. Kullandığı telefonun veya bilgisayarın seri numarasına kadar bütün bilgileri çıkar. Şikayet için para ödenmez. Harç falan varsa çok cüzi bir miktar belki olabilir.

Hepsi bir yana "geber" kelimesinden ötürü dava açılacağını sanmam. Savcının hakaret olarak değerlendireceğini sanmıyorum.

Hepsi bir yana "geber" kelimesinden ötürü dava açılacağını sanmam. Savcının hakaret olarak değerlendireceğini sanmıyorum.

Türk ceza Kanunu'nun 125. maddesinde "kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin manevi bütünlüğüne saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." yazıyor.

Evet ben de baktım "geber" kelimesi hakaret olarak geçmiyormuş ancak eminim "a** k**" hakaret olarak geçiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…