Two Trees Bluer yazıcı baskı esnasında duruyor ve reset atıyor

CzrElektronik

Hectopat
Daha fazla  
Two trees bluer mks robin nano v1.2 anakartlı bir 3D yazıcım var. Son zamanlarda sürekli olarak baskıya başladıktan ilk 10 dk içerisinde duruyor. Yazıcı çalışırken birden bipbipbipbipbipbip ötüp hiçbir hata kodu göstermeden ekran gidiyor, marlin yazısı geliyor ve sanki hiç baskıyı başlatmamissin gibi açılıyor ekran. Aslında yazıcıyı 2. el aldım ve 2 aydır tek sorunu tablaya gelen ntc kablosu içten kırılıp temassızlık yapmıştı. Kablo alüminyum oldugu ıcın kırılmıs megerse onu değiştirmiştim. Sizce nereleri kontrol etmem lazım? Çok kısa bir baskı aldım 1. sefer sorun vermeden bitirdi. 2. basışta yine reset attı.

SD kartı biçimlendirdim.
Önceden çalıştığından emin olduğum gcode dosyaları ıle baskı aldım.
Tüm fanları yeni temizledim yağladım.
Sonuç yok :(

Yardımcı olur musunuz nereleri incelemem lazım? Elimden iş gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıcınız internete bağlanabilen bir modelse belki otomatik güncelleme yapmış olabilir eski bir sürücü indirmeyi deneyebilirsiniz

USB C girişi varsa SD kart yerine direkt bilgisayara kablo ile bağlamayı denediniz mi? Cura içerisinde kablo ile bağlamak için eklentiler var veya printrun gibi uygulamaları deneyebilirsiniz arayüzü gayet basit uygulamalar. Eğer ki bunlarda sorun çıkarırsa sorunun yazıcınızın donanımında olduğuna inanabilirsiniz.

Genellikle bipbipbip diye ötme olayı bir anormallik yaşadığında örneğin 230 olması gereken ısı 210'a falan aniden düştüğünde veya yazıcının normalde kat edemeyeceği bir halde X-y-Z düzleminde ekstra yol kat ettiğinde yazıcının kendisini kırmamak için kapatırken verdiği uyarılarda oluyor belki sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz PID ayarlarınızı orijinal haline dondururseniz belki hotend de oluşan sicaklik farkı ihtimali azalabilir sıcaklığı da çalışırken kontrol eder misiniz?

Maalesef uzmanı olmadığım için direkt bunu yapın diyemiyorum kusura bakmayın genel olarak bunları kontrol ederek adım adım sorunu bulmada yardımcı olmaya çalışıyorum. Sonucunuzu bekliyorum

Umarım yazılım güncellemesi ile kurtulursunuz şimdilik pıd ayarlarina bir bakarsanız belki ani ısı hareketleri yüzünden oluyor olabilir. Auto pid ayarları o kadar iyi değil genellikle stok gelen ayarları biraz daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı