Type-C data kablosu önerisi

396153

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba, veri/data kablosuna ihtiyacım var bir ucu Type-C bir ucu USB, şarj etmemesi lazım. Önerileriniz var mıdır? Veyahut nerede bulabilirim bu data kablolarını?

Fiberoptik derken ne fiberoptik nedir bilmiyorum, ama sadece data olması lazım. Şarj etmesini istemiyorum. Şimdi fiberoptik kabloya baktım hayır, o kablodan istemiyorum.

Maalesef şarj etmeyen kablo bulmanız imkansız çünkü fiberoptik kablolar hariç diğer kablolar bakır tabanlı olduğu için elektriği iletir şarj etmeme gibi bir durum olmaz.
Ayrıca neden şarj etmesini istemiyorsunuz?

Maalesef şarj etmeyen kablo bulmanız imkansız çünkü fiberoptik kablolar hariç diğer kablolar bakır tabanlı olduğu için elektriği iletir şarj etmeme gibi bir durum olmaz.
Ayrıca neden şarj etmesini istemiyorsunuz?
Ben de lion pil ile çalışan bir cihaz var. Onu bilgisayara takıyorum ve lion'u bilgisayara taktığımda aynı zamanda şarj oluyor. Bir süre sonra şarj doluyor ve şarj aşırı oluyor ve lion pil tehlikeli bir hale geliyor. RC kumanda kullanıyorum, sadece datalarının iletilmesini istiyorum. Fiberoptik kablo dediğinizden örnek atarsanız sevinirim. Yanlış bakmış olabilirim.

Ben de lion pil ile çalışan bir cihaz var. Onu bilgisayara takıyorum ve Lion'u bilgisayara taktığımda aynı zamanda şarj oluyor. Bir süre sonra şarj doluyor ve şarj aşırı oluyor ve lion pil tehlikeli bir hale geliyor. RC kumanda kullanıyorum, sadece datalarının iletilmesini istiyorum. Fiberoptik kablo dediğinizden örnek atarsanız sevinirim. Yanlış bakmış olabilirim.

Şunun gibi bir ürün mesela genellikle görüntü aktarmak için fiberopik kablo kullanıyorlar ve çok uzun oluyor ama elektrik iletmezler tamamen ışık ile çalışırlar onun için 100 m kadar kablolar vardır ve hız kaybı yaşamadan 100M'ye kadar data veya görüntü aktarabilirsiniz.
Bu kablolar dediğim gibi pahalıdırlar sadece uzak yerlere kablo ile hız kaybetmeden veri transferi içindir 3M gibi olanlar zor bulunuyor.
Normal bir insan fiberoptik kablo kullanmaz ama profesyonel bir Studio gibi yerlerde en çok kullanılan ve ucuz bulunan şeylerdir tabii sizin istediğiniz m ve bütçenizi belirtirseniz size daha çok yardımcı olabilirim.
Açıkçası kısa mesafe için fiberoptik kablo değmez ama uzak mesafe için gereklidir.
Muhtemelen yakın mesafe için kullanacaksınız ama elektrik transferi istemiyorsunuz.
Bunu iki yöntemle çözebiliriz;
1. fiberoptik kablo almak.
2. cihaz içinden sadece veri transferi yap seçeneğini seçmek.
(Her cihazda olmayabiliyor ama varsa önceki kablonuzu kullanarak halledebilirsiniz)
yazım yanlışım varsa kusura bakmayın.

Şunun gibi bir ürün mesela genellikle görüntü aktarmak için fiberopik kablo kullanıyorlar ve çok uzun oluyor ama elektrik iletmezler tamamen ışık ile çalışırlar onun için 100 m kadar kablolar vardır ve hız kaybı yaşamadan 100M'ye kadar data veya görüntü aktarabilirsiniz.
Bu kablolar dediğim gibi pahalıdırlar sadece uzak yerlere kablo ile hız kaybetmeden veri transferi içindir 3M gibi olanlar zor bulunuyor.
Normal bir insan fiberoptik kablo kullanmaz ama profesyonel bir Studio gibi yerlerde en çok kullanılan ve ucuz bulunan şeylerdir tabii sizin istediğiniz m ve bütçenizi belirtirseniz size daha çok yardımcı olabilirim.
Açıkçası kısa mesafe için fiberoptik kablo değmez ama uzak mesafe için gereklidir.
Muhtemelen yakın mesafe için kullanacaksınız ama elektrik transferi istemiyorsunuz.
Bunu iki yöntemle çözebiliriz;
1. fiberoptik kablo almak.
2. cihaz içinden sadece veri transferi yap seçeneğini seçmek.
(Her cihazda olmayabiliyor ama varsa önceki kablonuzu kullanarak halledebilirsiniz)
yazım yanlışım varsa kusura bakmayın.
Şöyle de olabilir, bildiğim kadarıyla eksi (siyah) kablo veri aktarıyor. Artı (kırmızı) kablo güç aktarıyor, eğer artı kablosunu kesersem zaten gücü kumandadan alacak. Diyorum ki artı kablosunu keseyim direk olarak siyah kablo yani veri kablosu ile bağlantı yapayım. Bu mümkün müdür?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı